|

Ruhsar Pekcan bakan olduğunu havaalanında öğrendi

Ticaret Bakanlığı görevine getirilen Ruhsar Pekcan'ın, bakanlık haberini havaalanında sürpriz bir şekilde aldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
23:40 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:47 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde
Ticaret Bakanlığı koltuğu Ruhsar Pekcan
'ın oldu.

Pekcan'ın Ticaret Bakanı olduğunu öğrendiği anlara tanık olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk Twitter hesabı üzerinden o anları paylaştı.

Öztürk, "
Havaalanında yanımda bir hanımefendi oturuyordu. Bir telefon geldi, Cumhurbaşkanlığından çağrılıyorsunuz dendi. Sonra telefon yağdı. Ne oldu dedim, sanırım bakan oldum, herkes öyle diyor ben bilemiyorum. Öğrenmeye gidiyorum dedi. Yeni Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’dı kendisi.
" ifadeleriyle Pekcan'ın bakanlık haberini aldığı anları özetledi.

Öztürk'ün paylaşımı yüzlerce beğeni ve yorum alarak, sosyal medyada gecenin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde Ticaret Bakanlığı koltuğu Ruhsar Pekcan'ın oldu.

Pekcan'ın Ticaret Bakanı olduğunu öğrendiği anlara tanık olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk Twitter hesabı üzerinden o anları paylaştı.

Öztürk, "Havaalanında yanımda bir hanımefendi oturuyordu. Bir telefon geldi, Cumhurbaşkanlığından çağrılıyorsunuz dendi. Sonra telefon yağdı. Ne oldu dedim, sanırım bakan oldum, herkes öyle diyor ben bilemiyorum. Öğrenmeye gidiyorum dedi. Yeni Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’dı kendisi." ifadeleriyle Pekcan'ın bakanlık haberini aldığı anları özetledi.

Öztürk'ün paylaşımı yüzlerce beğeni ve yorum alarak, sosyal medyada gecenin en çok konuşulan konularından biri oldu.


Ruhsar Pekcan kimdir?

Ruhsar Pekcan 1958 Manisa-Demirci doğumlur. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezun olduktan sonra yüksek lisansını da aynı fakültede yaptı.

1981 yılında TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etti.

2005 yılında altyapı projelerine içmesuyu, sulama, petrol ve doğalgaz boruları, santrallere elektromekanik aksamı temin eden Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’ne kurucu ortak olarak katıldı. Halen aynı şirketin Yönetici Müdürü konumunda.

Üç dönem DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüttü. Halen DEİŞ-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu Üyesi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, İTO-IKGK İstanbul Kadın Girişimler Kurulu Üyeliği, ECO-CCI Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği yaptı. IWEC 2012 Ödülü sahibi olan Pekcan, IWEC Uluslararası Kadın Girişimciler - IWEC Global Ambasador olarak seçildi. İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü kurucu üyesidir.

İngilizce bilen Pekcan, evli ve iki çocuk annesi.


#Ruhsar Pekcan
#Ticaret Bakanlığı
6 yıl önce