|

Suruç’ta sabotaj

CHP adına Urfa’daki seçim sürecini izlemek için görevlendirilen Ankara Milletvekili Murat Emir, birçok yerde müşahitlerin engellendiğini, hatta darp edilen müşahitler olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 الإثنين
Güncelleme: 02:54 - 25/06/2018 الإثنين
Yeni Şafak
İki kişinin içerisinde bulunduğu otomobilde, oy pusulaları bulundu.
İki kişinin içerisinde bulunduğu otomobilde, oy pusulaları bulundu.

Suruç’ta seçimi provoke etmek isteyen HDP-CHP ittifakı sabah saatlerinde Bilgi İlköğretim Okulu’nda olay çıkardı. Provokasyon girişiminin yaşandığı okulda sandık görevlisi olarak bulunan Ömer Taş, oy verme işleminin normal devam ettiği sırada okula gelen bir grubun olay çıkardığını ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile olayların bastırıldığını anlattı.

İDDİALAR ARAŞTIRILDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven de iddialar üzerine açıklama yaparak, Suruç’taki bazı sandıklarda asayişe yönelik duyumlar alınması üzerine kurul tarafından idari, adli ve seçim hukuku açısından işlem yapılması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu bildirdi. Sosyal medyada bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili paylaşımlarda bulunulması üzerine Şanlıurfa Valiliği, İl Seçim Kurulu ve güvenlik güçleri, iddiaları araştırmaya başladı.

MANİPÜLE GAYRETİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk de ilçeye giderek, Kaymakam Tarık Açıkgöz’le ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde inceleme yaptı. Yetkililer, “bahse konu iddiaların araştırıldığını ancak olağan dışı bir durumla karşılaşılmadığını, kolluk kuvvetlerinin tüm şikayetleri değerlendirdiğini ve bazı çevrelerin algı oluşturmaya çalışarak seçimi manipüle etme gayreti içerisinde olduğunu” belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Suruç ilçesindeki seçim çalışmalarını yürütürken silahlı saldırıda ağabeyini kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, okulları dolaştığını vurgulayarak, gezdiği sınıfların çoğunda HDP’lilerin bulunduğunu söyledi. Sandık görevlileri aracılığıyla sınıflardaki görevli olmayanların sınıfları terk etmesini istediklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti: “(Ölü, yaralı var) diyorlar. Oysa herhangi bir şey yok. Vatandaşlarımız, halkımız bu tür algılara inanmasınlar. Algı üzerinden rant elde etmek istiyorlar. Yalan ve algılara kimse inanmasın.”

  • Pusulalar araçtan çıktı
  • Şanlıurfa Suruç’ta okul bahçesine girmeye çalışan iki kişinin içerisinde bulunduğu otomobilde, oy pusulaları bulundu. İçerisinde iki kişinin bulunduğu otomobil, Bilgi İlk ve Ortaokulunun bahçesine girmek istedi. Çevrede önlem alan polis, araçla içeri girilmemesi konusunda uyardı. Polisin “dur” ihtarına uymayıp devam etmek isteyen şüpheliler, havaya ateş açılması sonucu durduruldu. Araçta yaptıkları incelemede mühürlü oy pusulaları tespit etti. Araçta bulunan iki kişinin yanı sıra olayla ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.
#Suruç
#Sabotaj
#Seçim
٪d سنوات قبل