|

Tutanaklarda tüm partilerin imzası var

YSK, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında bazı sandık kurullarının, seçmene oy pusulası ve zarfları sandık kurulu mührüyle mühürlemeden verdikleri yolundaki şikayetler üzerine yaptığı değerlendirmede “sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların, dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına” karar vermişti.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:19 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Tutanakları tüm partiler imzaladı.
Tutanakları tüm partiler imzaladı.

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, mühürsüz zarf tartışması konusunda Yeni Şafak’a açıklamalarda bulundu. “Mühürsüz zarf ve oy pusularının sayını ve hangi sandıkta ne kadar olduğunu bilmek mümkün değil” diyen Özel, “Zarfların hepsinden evet ya da hayır çıktı demek doğru değil” dedi.

SAHTESİ MÜMKÜN DEĞİL

Bazı sandık kurullarından oy pusulasının ve zarfların mühürlenmeden geldiği noktasında bilgi geldiğini ifade eden Özel, “Karar önlem içindi. Çünkü seçmen gerçek, YSK'nın bastırdığı filigranlı oy pusulası gerçek. Zarfın sahtesini yapmak mümkün değil. Oy pusulanın arkasından bakıldığında filigranla YSK yazıyor” diye konuştu. Oy zarflarının da fligranlı olduğunu dile getiren Özel, “Hepsi kayıt altına alınmış. Bunlar hayali seçmen ve hayali basılmış oy pusulası değil” şeklinde konuştu. “Sandık Kurulu üyesinin eksik işleminden dolayı vatandaşın oyu geçersiz olacaktı” diyen Özel, “Karar seçmen iradesine saygı için alındı. YSK'nın, 90, 94 ve 2004'te kararları var. Karar verirken oylar açılmamıştı. Partilerin ekranlara sonuçlar yansımamıştı. Kargaşaya yer vermemek seçmenin hakkına sahip çıkmak için yapılan bir işlem” ifadesini kullandı.



VATANDAŞIN OYU İPTAL OLACAKTI

Kullanılan oyların ve zarfların sayıları birbiri ile örtüştüğünü dile getiren Özel, “Sahte olması mümkün değil. Her sandık kurulunda siyasi partilerin temsilcileri var. Oy sayısı, oy pusulası tutanaklarında parti temsilcilerin imzası var.” dedi. Mühürsüz oy pusulası ve zarfların sayısının belli olmadığını söyleyen Özel, “İlçe seçim kurullarına ve illere itirazlar olacak. İtirazlar YSK'ya gelecek. Kurul zaten mühürlü, mühürsüz olarak kabul edileceği kararını aldı. Bu konuda gelmiş bir itiraz yok. Sonuç değişmez” diye konuştu.
#​Tutanak
#Parti
#TSK
7 yıl önce