|

Yalova'da zorunlu 'Maltepe' talimatı: 'Herkes ailesi ile mitinge gidecek'

CHP'li Yalova Belediyesi’nin Muharrem İnce’nin Maltepe mitingi için, izinli personel dahil tüm kadroları aileleriyle birlikte mitinge katılmaya zorladığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Vefa Salman ve Terminal Müdürü Yavuz Bingöl’ün tüm çalışanları toplayıp, talimat verdiği belirlendi. Eksiksiz katılım isteyen CHP’li belediyenin, katılmayan çalışanlara nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.

Yeni Şafak ve
14:18 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:29 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yalova'da akşam toplanan belediye çalışanları sabah saatlerinde Maltepe'deki miting alanına getirildi.
Yalova'da akşam toplanan belediye çalışanları sabah saatlerinde Maltepe'deki miting alanına getirildi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, son mitingini bugün İstanbul’da gerçekleştiriyor. Maltepe’de düzenlenecek olan mitinge, İstanbul’daki seçmenin yanı sıra, Bursa, Yalova, Zonguldak, Sakarya ve Tekirdağ’dan da CHP’liler otobüsler ile alana taşınıyor.

CHP teşkilatları miting alanını doldurmaya çalışırken, CHP’li Yalova Belediyesi’nin skandal bir uygulama ile izinli çalışanları dâhil tüm personeli, aileleri ile birlikte mitinge katılmaya zorunlu kıldığı ortaya çıktı.

'Moral yemeği' diye topladı

Uygulama dün akşam personele ‘moral yemeği’ adı altında verilen bir yemek ile başladı. Yemekte işçilere CHP’ye oy vermeleri yönünde baskı yapıldığı öğrenilirken, eksiksiz tüm personelin mitinge katılmasının istendiği ifade edildi.

İşten kovulmamak için talimata uyan personeller ve aileleri, belediye tarafından deniz yoluyla Maltepe’ye getirildi.



#Muharrem İnce
#CHP
6 yıl önce