|

Yin gari!

Peri Bacaları ile dünyanın ilgi odağı Nevşehir'de, özellikle 7 Haziran'da ilk kez oy kullanacak olan gençler heyecanlı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 01:36 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yapılan yatırımlarla kentteki değişim ise hemen göze çarpıyor. Çevre yolları açılmış, gençler için spor kompleksleri genişletilmiş, öğrenci yurtlarının kapasitesi 400'den 4000 bine çıkarılmış. Özellikle Nevşehir-Antalya, Nevşehir-İstanbul seferleri ile şehre ayrı bir enerji gelmiş. Nevşehirliler, illerine hızlı trenin gelmesi ile çağ atlayacaklarını söylüyor. Türkiye'nin en büyük dini ilimler külliyesi projesini başlatan belediye, dünyanın en büyük yeraltı şehrini de turizme kazandırmayı hedefliyor.



KOMİSYONCU KAZANIYOR


Nevşehirliler her fırsatta patateslerinin sağlıklı olduğunu dile getirip, 'yin gari' diyor. Patatesin yerinde olmalarına rağmen vatandaş en son 4 lira 50 kuruşa patates satın aldıklarını söylüyor. Ancak son hasatla birlikte fiyatların 2-2.5 lira arasına indiği gözlendi. Çiftçiler para kazandıklarını ancak ara komisyoncuların kendilerinden daha çok kâr ettiğini dile getiriyor. Kadınların ortak talebi ise net: “İş sahası açılması için şehre bir tane daha cips fabrikası kurulsun!”



BİZİM PATATESİMİZ İYİDİR


Nevşehir'de restoran işleten Türkan Kılıç, “Kadınlar için işyerleri istiyoruz. Mesele burada bir tane cips fabrikası var. Bir tane daha açılırsa iyi olur. Hastalık diye bir iftira attılar. Bizim patatesimiz iyidir, buradan herkese 'yin gari' diyorum” dedi. Çiftçi Cem Karataş ise mazotun 1 liraya indirilmesi vaadini gerçekçi bulmuyor. Mehmet Yıldız ise “Ayarsız laflar ediyorlar. Düşünmeden neye göre bunları söylüyorlar anlamış değiliz. Memleketimize güzel hizmetler yapıldı. Bunları görmezden gelemeyiz” şeklinde konuşuyor.



Millet artık uyandı




Nevşehirli esnaf Mehmet Demirocak, vaatlerin tutarlı olması halinde bunu iktidarın zaten yapacağını belirtiyor. “CHP, MHP asgari ücretini yükselteceğini, emeklilere 2 ikramiye vereceğini söylüyor. 13 yıllık oturmuş bir hükümet yapamıyor da onlar nasıl yapacak? Bunlar bilmiyor mu yapmasını? Türkiye'nin önüne uzun vadeli hedefler koyuyorlar. Diğerleri günübirlik hesaplar. Millet artık uyandı. Neyin ne olduğunu biliyor” diyen Demirocak, Nevşehire en kısa zamanda hızlı tren beklediklerini söylüyor.



Hedefim küskün MHP'liler




Geçmişte MHP'ye oy verdiğini anlatan Yasemin Karaca, bu seçimde oyunun AK Parti'ye olduğunu dile getirerek ekliyor: “MHP ve CHP'nin vaatleri inandırıcı gelmiyor. Şuanda çantamı sırtıma taktım, AK Parti'ye oy topluyorum. Benim gibi MHP'ye küsmüş birçok insan var. Bizler 7 yaşında iken sadece kahvaltımızda mercimek çorbası içerdik. Şimdi kahvaltılarda 10 çeşit var. Mini etek giyenler itibarlı oluyordu. Başörtülü giyenler zulüm gördü. Hepimiz Müslümanız, nerede yaşıyoruz, ABD'de mi?”



İsterse trilyon versinler




35 yıllık eczacı Hüseyin Çalışır, Kılıçdaroğlu'nun özellikle sağlık alanında konuşurken yüzünün kızarması gerektiğini belirterek, “Bir ilaç 30'dan 10 liraya düştü. Kılıçdaroğlu gelsin benimle konuşsun. Emekliye isterlerse trilyon versinler, hükümetin verdiği 1200 TL bana yeter de artar. Çünkü güven var. Milletin karnı tok” dedi.








#seçimler
#Mehmet Demirocak
#Hüseyin Çalışır
9 yıl önce