|

Seyhan Seçim Sonuçları 2024 - Seyhan Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Seyhan Oy Oranları Sonuçları

Seyhan yerel seçim sonucu, Seyhan ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Adana'nın ilçelerinden biri olan Seyhan’da belediyeyi kim kazandı, Seyhan belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Adana Seyhan yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

13:28 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 10:34 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Seyhan seçim sonuçları
Seyhan seçim sonuçları
Seyhan seçim sonuçları
31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasağını kaldırdıktan sonra Adana Seyhan seçim sonuçları oy oranları net verileri ile belli olacak. Ayrıca Seyhan seçim sonuçları Yenişafak seçim sonuçları ekranında olacak. Seçim yasağının kaldırılmasının ardından hem il hem de tüm ilçelerin adaylarının kaç oy alacağı öğrenilebilecek.

Seyhan Seçim Sonuçları 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Seyhanseçim sonuçları 2024, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Seyhan belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

Seyhan 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

CHP - Kemal Akay %57.8

AK PARTİ - Fikret Yeni %38.3

SAADET - Ahmet Tüfekçibaşı %1.28

DSP - Yıldıray Arıkan %1.01

BBP - Beytullah Uğurlu %0.70

Seyhan 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Adalet Birlik Partisi Adem Boğa - (Adana / Seyhan)

Bağımsız Türkiye Partisi Afacan Kemal Can - (Adana / Seyhan)

Türkiye İşçi Partisi Ahmet Faruk Ulaş - (Adana / Seyhan)

Millet Partisi Ahmet Örün - (Adana / Seyhan)

İYİ Parti Akif Kemal Akay - (Adana / Seyhan)

Ocak Partisi Coşkun Şahin - (Adana / Seyhan)

Bağımsız Adaylar Ela Büyükgenç - (Adana / Seyhan)

Adalet ve Kalkınma Partisi Erdal Hatipoğlu - (Adana / Seyhan)

Seyhan Hakkında

Adana, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve ülkenin beşinci büyük şehri olan bir yerleşim birimidir. Adana, Seyhan Nehri'nin kıyısında konumlanmış olup, verimli Çukurova Ovası'nın merkezinde bulunur. Şehrin nüfusu son yıllarda hızla artmış olup, çeşitli etnik ve kültürel grupları barındırır. Tarihi, binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahiptir ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Antik çağlarda, Roma ve Bizans İmparatorlukları'nın önemli bir merkezi olmuştur. Ayrıca, Osmanlı döneminde de stratejik bir konuma sahip olmuş ve ekonomik açıdan gelişmiştir. Adana, tarımı, ticareti ve sanayisi ile bilinir. Ayrıca, tarihi yapıları, kültürel etkinlikleri ve zengin mutfağıyla da tanınır. Adana'nın coğrafi konumu, tarih boyunca hem ticari hem de askeri açıdan önemli bir rol oynamıştır ve günümüzde de Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir.



#Seyhan seçim sonuçları
#Seyhan yerel seçim seçim sonucu
#Seyhan seçim sonuçları 2024
#Seyhan oy oranı
#Seyhan oy sonuçları
1 ay önce