|

32. İstanbul Film Festivali devam ediyor

İstanbul Film Festivali'nin 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle düzenlenen ''Ben Kentli-Vatandaş Değil Miyim? Barbarlık, Sivil Uyanış ve Şehir'' başlıklı film programı, 6-11 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Aa
00:00 - 3/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:49 - 3/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
32. İstanbul Film Festivali devam ediyor
32. İstanbul Film Festivali devam ediyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali, 13. İstanbul Bienali ile özel bir işbirliği yapıyor.

Festivalin, eylülde başlayacak 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle düzenlediği ''Ben Kentli-Vatandaş Değil Miyim? Barbarlık, Sivil Uyanış ve Şehir'' başlıklı film programı, 6-11 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Film programı, vatandaşlık/kentlilik, kamusal alan, demokrasi ve sanat gibi konulara odaklanan 17 belgesel, film ve video yapıtından oluşuyor. Programın küratörlüğünü Fulya Erdemci, Yael Messer ve Gilad Reich, asistan küratörlüğünü Ece Üçoluk üstleniyor.

Etkinlik kapsamında 8 Nisan'da ''Ben Kentli-Vatandaş Değil Miyim? Barbarlık, Sivil Uyanış ve Şehir'' başlıklı bir söyleşi de yapılacak. Fulya Erdemci ve Yael Messer'in sunumuyla düzenlenecek söyleşiye, programda gösterilen ''Yabancılar Dışarı!/ Foreigners out! Schlingensief's Container'' filminin yönetmeni Paul Poet, ''Kule'' filmini yazan ve yöneten kolektif ''Chto Delat/Ne Yapmalı?'' üyelerinden Dimitry Vilensky ve İstanbul Film Festivali Belgesel Danışma Kurulu Üyesi, belgesel yönetmeni Berke Baş katılacak.

11 yıl önce