|

'Bir Ayrılık' beyaz perdede

Günümüz İranı'nda geçen 'Bir Ayrılık' filmi, bir evliliğin parçalanması üzerine çekilmiş çetin bir drama filmi. Hafta sonu bu filmi izleyebilirsiniz.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 16/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:53 - 16/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
'Bir Ayrılık' beyaz perdede
'Bir Ayrılık' beyaz perdede

İranlı yönetmen Asgar Ferhadi'nin 'Bir Ayrılık' adlı filmi, günümüz Tahran'ında sosyal hayata ışık tutuyor. Mutsuz bir evliliği konu alan film, yaşlıların bakımıyla ilgili güçlükleri ve yasal zorunluluklarla dini gelenekler arasına sıkışıp kalmış hantal bürokrasiyi işliyor. En iyi yabancı film dalında daha önce Altın Küre Ödülü alan Bir Ayrılık Oscar'ı da almayı başardı.

'Bir Ayrılık' filminin oyuncularını ise Leila Hatami, Peyman Moadi, Shahab Hosseini, Sareh Bayat, Sarina Farhadi, Babak Karimi, Ali-Asghar Shahbazi, Shirin Yazdanbakhsh, Kimia Hosseini, Merila Zarei oluşuyor.

İran 123', 2011 yapımı olan film, renkli ve Farsça, Türkçe altyazıyla izleyicisinin karşısına çıkacak.

Filmin konusu

Simin, kocası Nader ve kızları Termeh ile birlikte İran'dan ayrılmak istiyor. Nader, Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddedince Simin boşanma davası açıyor. Talebi reddedilen Simin, kendi ailesinin evine dönüyor, ama Termeh Nader'le kalmaya karar veriyor. Nader, karısının yokluğunda, babasına bakması için genç bir kadın tutuyor ve hayatının normal haline döneceğini umuyor. Ama yeni yardımcının ona yalan söylediğini keşfettiğinde, evliliği dışında da problemlerinin olduğunu fark ediyor.

'Bir Ayrılık' filmi 17 Kasım 2013 Pazar günü Saat:16:00'da Pera Müzesi'nde izlenebilecek.

Adres:Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu

İstanbulWeb:www.peramuzesi.org.tr

Ücret:5 TL

10 yıl önce