|

Elmore Leonard yaşamını yitirdi

Amerikalı yazar ve senarist Elmore Leonard evinde, ailesinin yanında 87 yaşında yaşama veda etti.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 22/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 22/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Elmore Leonard yaşamını yitirdi
Elmore Leonard yaşamını yitirdi

Yazdığı suç ve gerilim romanları ile üne kovuşan Elmore Leonard''ın ''Get Shorty'', ''Out of Sight'' gibi bir çok kitabı sinemaya uyarlanmıştı.

"Detroit''in Dickens''ı'' olarak da ismini duyurmuş, ''Get Shorty'', ''Aşk ve Para (Out of Sight)'' ve ''Jackie Brown (Jackie Brown)'' gibi suç klasiklerinin orjinal romanlarını yazmış olan efsanevi yazarın ölümü, kendi internet sitesi elmoreleonard.com''dan şu satırlarla duyuruldu: ''Elmore bu sabah saat 7.15''te çok sevgili ailesinin bulunduğu evinde hayata gözlerini yumdu.'' açıklaması yapıldı.

Yazar arkasında 50''ye yakın eser bıraktı.

Elmore Leonard kimdir?

Elmore Leonard, ilk romanı ''The Bounty Hunters''ı 1953''te yayımladı. 70''li yıllara gelindiğinde yazdığı on kadar Western romanı ve film senaryosuyla ünlü bir yazar olmuştu. Daha sonra polisiye-gerilim romanlarına yöneldi. 1985 yılında yayımlanan ''Glitz''le yıldızlaştı. Yazarın Hollywood macerası, John Travolta''nın başrolünü oynadığı ''Tut Şu Bücürü'' (''Get Shorty'') (1995) ile doruğa ulaştı. George Clooney''nin rol aldığı ''Aşk ve Para'' (''Out of Sight'') (1998) ve ''Rum Punch'' adlı romanını temel alarak Quentin Tarantino''nun filme çektiği ''Jackie Brown'' (1997) da aynı başarıyı yakaladı. Tarantino yazarın ''Kill Shot'', ''Bandits'' ve ''Freaky Deaky'' adlı romanlarını da filme çekmeyi planlamaktadır. Hepsi bestseller olan, sayısız dile çevrilen birçok romana imza atan Leonard''ın aldığı ödüllerden bazıları şunlardır: Edgar Allan Poe En İyi Roman Ödülü (1983), Uluslararası Polisiye Yazarları Kuzey Amerika Hammet Ödülü (1991), Gerilim Yazarları Büyük Usta Ödülü (1992).

11 yıl önce