|

Filmleri kısa, hikayeri uzun

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali''nde kısa filmler seyirciyle buluşuyor, uzun sohbetler ediliyor. Bugün de ''Yaz Gecesi Gökyüzü'' ve ''Adem Başaran'' beyazperdedeydi.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 16/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 16/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Filmleri kısa, hikayeri uzun
Filmleri kısa, hikayeri uzun

Son otobüsü kaçıran iki arkadaşın otostop çekmeye karar verdikten sonra başlarına gelenleri anlatan ''Yaz Gecesi Gökyüzü''nün yönetmeni Can Eskinazi ve yapımcısı Yoel Meranda, gösterim sonrası soruları cevapladı.

Filmin, ''Baharda Yine Geliriz'' adlı öyküden uyarlandığını belirten Eskinazi, oyuncu ekibinin yakaladığı uyumun da katkısıyla ortaya güzel bir iş çıktığını söyledi.

Yönetmen, siyah- beyaz olan filmle ilgili olaraksa şu açıklamayı yaptı:

''Ben aslında filmi renkli çektim ama sonra baktığımda sevmedim. Siyah beyazın hataları örtme gibi bir durumu da var. Sonra görüntüleri siyah beyaza çevirdim ve daha rahat kurguladım. Görüntülerden memnun olsaydım siyah beyaza dönmezdim''

Yapımcı Yoel Meranda da filmin yaklaşık 30 bin TL''ye mal olduğu bilgisini verdi.

YÜKSEK LİSANS TEZİ, FESTİVAL FİLMİ OLDU

Orhan İnce''nin yazıp yönettiği ''Adem Başaran'', aslında bir yüksek lisans tezi. Filmin, Altın Portakal''a uzanma hikayesini ise İnce, gösterim sonrası söyleşide şöyle anlattı:

''Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Adem Başaran da benim yüksek lisans projem. Hemen herkes gönüllü çalıştı. Oynayanlar, amcamın oğulları; diğer filmlerimde de oynadılar. Filmi; Kocaeli-Gebze, Gazi Mahallesi ve Diyarbakır''da çektik. Bütçenin çoğu, yol ve yemek parasına gitti. Şu ana kadar 25 bin TL harcadık. Gelecekte uzun metraj film çekmeyi hedefliyorum. Trajikomik hikayeler anlatmak istiyorum''

10 yıl önce