|

Gelişen ülkeler film festivali başladı

Türkiye'nin de üyesi olduğu gelişmekte olan 8 ülke (D-8) ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) ülkelerinin, başarılı filmlerinin gösterildiği 'Gelişen Ülkeler Film Festivali' sinema severlerle buluşuyor.

Aa
00:00 - 21/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:01 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gelişen ülkeler film festivali başladı
Gelişen ülkeler film festivali başladı

İstanbul Kongre Merkezi'nde festivalle ilgili dün gerçekleştirilen galaya; D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, Endonezya Hükümeti Kabine Bakanı Dipo Alam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Festival Koordinatörü İhsan Kabil ile birçok ülkeden temsilciler ve davetliler katıldı.

Festivalin galasında konuşan Vali Mutlu, sinemanın gücüne vurgu yaparak, 'Uzakları yakın etmenin, ülkelerimizi birbirine yaklaştırmanın, toplumları, insanları birbirine kaynaştırmanın yolu sanattan geçiyor. Ve sanatın en güçlü kolu olan sinemadan geçiyor.' dedi.

Konuşmasında D-8 ülkelerinin misyonuna da dikkat çeken Vali Mutlu, 'D-8 ülkeleri aynı zamanda çok büyük bir medeniyetin de temsilciliğini üstlenmiş pozisyondadır. Bu temsil, insanlık değerlerini, inancı ve adaleti ifade etmektedir. Bu medeniyeti dünya ile buluşturmada da en önemli aracın sinema olduğuna yürekten inanıyorum.' dedi.

20-27 Eylül tarihleri arası 'Çok Yakın, Çok Uzak' teması altında gerçekleştirilecek olan festivalde, D-8'e üye ülkeler (Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya) ile ECO'ya üye ülkelerin (Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan) birbirinden başarılı sinema filmleri, izleyiciler ile buluşacak.

Festivalde yer alacak yerli ve yabancı toplam 34 film, Beyoğlu Cine Majestik Sineması, TÜRVAK Sinema Müzesi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gösterilecek.

11 yıl önce