|

Gilbert Taylor hayatını kaybetti

Sanatçı ve yönetmen olan Gilbert Taylor'ın eşi Dee yaptığı açıklamada, Taylor'ın Birleşik Krallık'taki Wight Adası'nda bulunan evlerinde yaşama veda ettiğini açıkladı.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 24/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:10 - 24/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gilbert Taylor hayatını kaybetti
Gilbert Taylor hayatını kaybetti

Eşi Dee BBC'ye yaptığı açıklamada, Taylor'ın Birleşik Krallık'taki Wight Adası'nda bulunan evlerinde yaşama veda ettiğini açıkladı.


Dee Taylor, vefat eden eşini "harika, kibar, neşeli, eğlenceli ve korkunç derecede yetenekliydi. Yapamayacağı hiçbir şey yoktu" sözleriyle anlattı.


Taylor'ın uzun kariyerinde başta Star Wars (Yıldız Savaşları) olmak üzere hepsi birbirinden önemli filmlerde görüntü yönetmeni olarak çalıştı. Bunların arasında Roman Polanski''nin ''Repulsion'' (Tiksinti), Stanley Kubrick''in ''Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb'' (Dr. Garipaşk) ve Alfred Hitchcock''un ''Frenzy'' (Cinnet) filmleri yer alıyor.

Beatles''ın rol aldığı komedi filmi ''A Hard Day''s Night'', Richard Donner''ın çektiği korku filmi ''The Omen'' ve 1979 tarihli ''Dracula'' da, Gilbert Taylor'ın görüntü yönetmenliği yaptığı tarihe mal olmuş filmlerden...

11 yıl önce