|

Kahramanlar onurları için yaşar

Altı filmin vizyona girdiği bu hafta, yönetmenliğini Carl Rinsch'in yaptığı 47 Ronin, çok katmanlı hikâyesi, güçlü oyunculukları ve başarılı görsel sahneleriyle, haftanın en iddialı film olarak öne çıkıyor.

SUAT KÖÇER/ YENİSAFAK.COM.TR / SİNEMA
00:00 - 27/12/2013 Cuma
Güncelleme: 22:13 - 26/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Kahramanlar onurları için yaşar
Kahramanlar onurları için yaşar

Başrollerini Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kou Shibasaki ve Tadanobu Asano'nun paylaştığı film, Hollywood'un anlattığı başarılı bir Doğu hikâyesi. Eski bir Japon efsanesinden yola çıkılarak yazılan hikâye, 47 kahramanın onur, sabır ve irade etrafında gelişen savaşlarını konu ediyor.

En az hikâyesi kadar Doğu'ya ait pek çok motifin işlendiği diyaloglarıyla da dikkat çeken 47 Ronin, İslam başta olmak üzere, Doğu dinlerinde vurgulanan çeşitli disiplinleri başarıyla yansıtıyor. Sadakat ve dostluk bağının altının çizildiği film, kötülüklerin ahirette cezalandırılacağı inancı ve dünyanın ahiretin tarlası olduğu mesajını veriyor. 3D teknolojisinin ustalıkla kullanıldığı yapımın görsel efektleri ise oldukça başarılı. Her ne kadar Doğulu bir ruhla çekilmiş olsa da, orijinal dilinin İngilizce olması, filmin belki de tek zaafı.

Senin "Bilindik" hikâyen

Haftanın iki yerli filminden biri olan Senin Hikâyen, çocuk sahibi olmaya karar veren bir çiftin ebeveynlik heyecanını, sıcak ve eğlenceli tarzda anlatan bir aile filmi. Uzun yıllar beyazperdede göremediğimiz Nevra Serezli'nin babaanne rolüyle yeniden seyirci karşısına çıktığı filmde usta oyuncuya Timuçin Esen, Selma Ergeç ve Sait Genay eşlik ediyor.

Filmin hikâyesi bilindik. Hakan ile Esra evli bir çifttir. Birbiriyle gayet iyi anlaşan bu çiftin kariyerleri de, 7 yıldır devam eden evlilikleri de bir dönüm noktasındadır ve çocuk sahibi olma kararı alırlar. Karar aşamasında devreye bir de 'babaanne' olmayı kafasına fena halde koymuş olan, Hakan'ın annesi Meral girer. Maddi durum, anne-baba olma sorumluluğu gibi birçok etken vardır. Ancak bir bebek bütün hayatları değiştirir.

Yönetmenliğini Tolga Örnek'in üstlendiği Senin Hikâyen, hikâye ve biçimsel açıdan yeni bir şey vermeyen ancak samimi atmosferiyle seyirlik diyebileceğimiz bir film.

İblis'in Oğlu: 13. Vahşet

Emre Kaya'nın yönettiği İblis'in Oğlu: 13. Vahşet, haftanın tek korku filmi. Başrollerini Fevzi Altunbulak, Burakhan Keyif, Erkan Karadeniz ve Merve Uçar Cangöz'ün paylaştığı film, sekiz dağcının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu gizemli olayı ve bu olayın arkasında yer aldığını düşündükleri bir dağ evinde tek başına yaşayan Wild'ın hikâyesini ele alıyor.


10 yıl önce