|

Milton Manaki filmleri ilk kez Türkiye'de

Balkanlar'ın ilk sinemacıları Yanaki ve Milton Manaki kardeşlerin restore edilen filmlerinin tamamının, Türkiye'de ilk kez 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterime gireceği bildirildi.

Aa
00:00 - 3/09/2013 Salı
Güncelleme: 10:09 - 3/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Milton Manaki filmleri ilk kez Türkiye'de
Milton Manaki filmleri ilk kez Türkiye'de

Antalya Kültür Sanat Vakfından (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV işbirliğiyle bu yıl 4-11 Ekim arasında 50'ncisi düzenlenecek festival kapsamında, Balkanların ilk sinemacıları olan Manaki kardeşlerin 19'uncu Yüzyıl'ın sonları ve 20'nci Yüzyıl'ın ilk döneminde yapımını üstlendiği filmlerin gösterime gireceği bildirildi.

Makedon besteciler Blogaj Maratov ve Bojan Maratov tarafından Manaki Kardeşler'in restore yapıtları için hazırlanan bestenin de çalınacağı müzik performansı eşliğinde yapılacak gösterimlerin Makedonya Sinematek'inin katkıları ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle gerçekleştirileceği kaydedildi.

'Pelikülün İzinde' programı kapsamında yapılacak gösterimlerin 6-7 Ekim arasında AKM Perge Salonu'nda izlenebileceği belirtilen açıklamada, Manaki Kardeşlerin ayrıca 7 Ekim günü tüm gün devam edecek özel bir sergi ve Makedonya Sinematek'inden Igor Stardelov'un katılacağı bir söyleşi programıyla da anılacağı kaydedildi.

11 yıl önce