|

Ölüm hayata değer katıyor

Yedi filmin vizyona girdiği bu haftanın öne çıkan yapımı ''Aynı Yıldızın Altında'', başarılı bir roman uyarlaması. Kanserli iki gencin hayata tutunma çabasını anlatan film, yaşamın ölüm gerçeği karşısında ne denli büyük öneme sahip olduğunu dokunaklı bir dille anlatıyor.

Film Arası
00:00 - 27/06/2014 Cuma
Güncelleme: 22:02 - 26/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ölüm hayata değer  katıyor
Ölüm hayata değer katıyor

2012 yılında yayımlanan ve büyük bir ilgiyle karşılanan John Green''in ''Aynı Yıldızın Altında'' adlı romanı, uzun süre adından söz ettirmişti. Yönetmen Josh Boone, edebiyatseverlerin beğenisini kazanan bu romanı, aynı adla sinemaya uyarlamış, filmin nasıl bir ilgi göreceği ise merak uyandırmıştı. Beyazperdeye taşınan ''Aynı Yıldızın Altında, bu hafta vizyonda sinemaseverlerin karşına çıkıyor.

Başrollerini Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff ve Laura Dern''in paylaştığı film, kanser rehabilitasyonuna devam eden iki gencin dokunaklı hikâyesini anlatıyor.

HAYAT ÖLÜM OLUNCA DEĞER KAZANIYOR

Yaşadıkları trajedi karşısında pes etmeyen ve aralarındaki ilişki bir süre sonra aşka dönüşen gençler, kendilerini bu sürece alıştırmaya çalışır. Bu esnada geçlerden 16 yaşındaki Hazel''in okuduğu bir kitapla ilgili soruları, iki aşığı hayatı anlamlandırma yolunda farklı tecrübelerle yüzleştirir.

KANSER VAR, AJİTASYON YOK

Sade anlatımı, abartısız tavrıyla duyguyu tadında yansıtan film, ajitasyona izin vermiyor. Başarılı oyunculukları ve şık sahneleriyle dikkat çeken Aynı Yıldızın Altında, dramatik bir konu anlatmasına rağmen, seyirciyi negatif uygulardan uzak tutarak, ölüm gerçeği karşısında hayatın her anıyla yaşanması gerektiği mesajını veriyor. Filmde yer yer kullanılan mizah unsuru ise bu mesajı güçlendiriyor.

Vizyonda şimdi Göl Zamanı

Haftanın tek yerli filmi olan Göl Zamanı, 1930''lu yılları anlatan bir dönem filmi. Cafer Özgül''ün yönettiği filmde, sancılı dönemlerden geçen dönemin Türkiye''sinde, farklı dünyalarda yaşayan iki gencin yaşadığı aşka yoğunlaşıyor. Filmin başrollerini Emre Canpolat, Begüm Birgören, Cemil Büyükdöğerli ve Didem Balçın paylaşıyor. 1930'ların Türkiye''si. Devrim sonrası sancılar devam ediyordur. Tıbbiyeden mezun olan iki arkadaş Ahmet ve Refik Anadolu''yu gezmeye çıkarlar. Yolları Ege''de bir kasabaya düşer ve eski İttihatçılardan Haşim Bey onları konağında misafir eder. Haşim Bey''in kızı Elif, melankolik bir kızdır. O gece Göl kenarında Refik''le karşılaşır ve aralarında bir aşk başlar. Kafası yeni fikirlerle dolu olan Refik''in aşk konusunda da kafası karışıktır.

Filme bu kez müzik arası

Türk Sinemasında Kadın Kimliği, Türk Sinemasında Darbeler ve Türkiye''de Kürt Sineması adlı özel sayılarıyla ses getiren Film Arası sinema dergisi, yeni bir özel sayısıyla daha Temmuz ayında okurlarının karşısına çıkacak. Bu kez sinema-müzik ilişkisini ele alan dergi, çok sayıda akademik yazı, değerlendirme ve söyleşilerle sinema alanında önemli bir eksiği daha kapatacak. Sinemada müziğin kullanımı, şarkılı-türkülü filmler dönemi, yeni Türkiye sinemasında müziğe yaklaşım ve pek çok başlıkta makalenin yer alacığı özel sayıda Cahit Berkay, Erkan Oğur, Atilla Özdemiroğlu, Hasan Saltık ve Naim Dilmener''in de aralarında bulunduğu çok sayıda duayenle röportajlar yer alıyor.

Derinde bilindik bir yaratık

Brian Yuzna''nın yönettiği Derindeki Yaratık, klasik hikaye ve kurgusuyla seyircisine vasat bir macera sunuyor. Filmin başrollerini Elke Salverda, Francis Magee, Janna Fassaert ve Michael Pare paylaşıyor. Deniz biyoloğu Skylar Shane Kuzey Sumatra Denizi açıklarındaki tarih öncesi hayat formlarına ait yaptığı araştırmada kendisine yardım etmesi için bir tekne kaptanı olan Jack Bowman ile anlaşır. Yolculukları sırasında denizin ortasındaki balıkçı platformuna sığınan ikili burada kimsesiz bir çocuk olan Tamal ile tanışır.

Transformers Kayıp Çağ''da

Her filmiyle sinemaseverlerden büyük ilgi gören Transformers serisi, ''Kayıp Çağ''la devam ediyor. Michael Bay''ın yönettiği aksiyon dolu maceranın başrollerini Nicola Peltz, Mark Wahlberg, T. J. Miller ve Stanley Tucci paylaşıyor. İnsanlık toparlanmaya çalışırken, tarihin akışını kontrol etmeyi amaçlayan karanlık bir grup kendini gösterir. Bu arada Dünya''ya kendi hedef göstergesinin içinde eskiden kalma, güçlü ve yeni bir tehdit gelir. Optimus Prime ve Autobotlar, yeni insan kadrosunun yardımıyla bugüne kadar karşılaştıkları en korkunç meydan okumaya karşı koyarlar. Olağanüstü bir macerada, sonunda tüm dünyaya yayılan heyecanlı bir mücadeleye dönüşen iyi ile kötünün savaşına çekilirler.


10 yıl önce