|

Ridley usta bu kez ders veriyor

Başrollerini Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt ve Penelope Cruz'un üstlendiği Danışman, aksiyon sahneleri ve özgün diyaloglarıyla dikkat çekiyor.

.
00:00 - 29/11/2013 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 28/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ridley usta bu kez ders veriyor
Ridley usta bu kez ders veriyor

Alien, Gladyatör, Hannibal ve Cennetin Krallığı gibi pekçok önemli filme imza atan yönetmen Ridley Scott'ın merakla beklenen filmi Danışman/The Counselor, bu hafta vizyona giren iddialı yapımlardan. Uyuşturucu işinden yakasını kurtarmaya çalışan bir avukatı konu eden usta yönetmen, 'bulaşmamaları gereken işlere bulaşan insanlar hakkında' dediği filminde, uyuşturucu mafyasının acımasız yüzünü gözler önüne seriyor.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR

Başrollerini Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt ve Penelope Cruz'un üstlendiği Danışman, aksiyon sahneleri ve özgün diyaloglarıyla dikkat çekiyor. Ancak film, görsel başarısı ve güçlü diyaloglarına rağmen, hikâyesi ile vasatın ötesine geçemiyor. Son kez uyuşturucu ticaretine aracılık ederek, bu işten kurtulmayı hedefleyen kahramanını çıkmazlara sürükleyen yönetmen, çabucak çözdürdüğü olay örgüsü ve alışılageldik kurgusuyla, beklentileri biraz boşa çıkarıyor.

Finalde başkahramanına adeta hayatının muhasebesini yaptıran ve Ridley Scott'ın 'ders verici' dediği Danışman, uzun süre hafızalardan silinmeyecek güzellikle bir müzik eşliğinde, sade bir finalle noktalanıyor.

10 yıl önce