|

Senaryo sanatının Latin ustası bu kez de yönetmenlik koltuğunda

Ali Murat Güven
00:00 - 14/06/2009 Pazar
Güncelleme: 14:16 - 14/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Senaryo sanatının Latin ustası bu kez de yönetmenl
Senaryo sanatının Latin ustası bu kez de yönetmenl
AŞK ATEŞİ / The Burning Plain

Yapım Yılı ve Ülkesi:
2008, ABD-Arjantin ortak yapımı

Türü ve Süresi:
Drama / 111 Dakika

Gösterim Dili:
Orijinali İngilizce ve İspanyolca olan bu film, ülkemizde Türkçe altyazılı kopyalarla gösterime sunulmuştur.

Yönetmen:
Guillermo Arriaga

Senaristler:
Guillermo Arriaga

Görüntü Yönetmenleri:
Robert Elswitt ve John Toll

Özgün Müzik Bestecileri:
Omar-Rodriguez Lopez ve Hans Zimmer

Kurgu Yönetmeni:
Craig Wood

Oyuncular:
Charlize Theron (Sylvia), Kim Basinger (Gina), Jennifer Lawrence (Mariana), José María Yazpik (Carlos), Joaquim de Almeida (Nick), Tessa La (Maria), Diego J. Torres (Cristobal), Danny Pio (Santiago)

İthalatçı Şirket:
Pinema Film

Dağıtıcı Şirket:
Pinema Film

İçerik Uyarıları:
Cinsellik-çıplaklık içermesi nedeniyle, 18 yaşından küçükler için uygun bir yapım değildir.

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

Yıldız Puanı:
* * ½

Sylvia, hayatındaki her şeyi değiştiren kırılma noktasının peşinde, geçmişine doğru yoğun ve duygusal bir yolculuğa çıkan gizemli bir kadındır. Bir restoranda işletmeci olan kahramanımız, kalbinde yanan bu ateşi işindeki soğukkanlılığıyla maskelemektedir.

Maria ise Meksika'da babası ve en yakın arkadaşıyla mutlu bir hayat süren bir başka kadındır. Ancak, trajik bir kaza onun hayatını da bir anda değiştirecektir.


Öykünün bir başka cephesindeki Mariana ve Santiago ikilisi, New Mexico sınırındaki ebeveynlerinin âni ölümünden sonra beklenmedik bir şekilde birbirlerine âşık olurlar.


Öte yandan, terk edilmiş bir karavanda yaşayan Gina ve Nick arasındaki yasak aşkın fırtınası, gerek Sylvia gerekse öyküdeki diğer karakterlerin hayatlarını bambaşka bir şekle sokacaktır.


“Babil”, “21 Gram” ve “Paramparça Aşklar Köpekler” filmlerinin Meksikalı senaristi Guillermo Arriaga'nın ilk kez yönetmenliğe soyunduğu “Aşk Ateşi”, Hollywood'un (vaktiyle sektördeki ilk adımlarını güzelliklerini ön plana çıkartarak atan, sonrasında ise çok daha nitelikli rollere terfî eden) iki ünlü sarışınının ilk kez bir araya geldiği, biçim ve içerik açısından vasatın üzerinde bir yapım. Arriaga'nın şaşılacak düzeyde az konuşma içeren öyküsü, gücünü özenle dokunmuş çok katmanlı senaryosu ve diyaloglardan çok durum tasvirine dayalı şiirsel sinematografisinden alıyor.


15 yıl önce