|

Sözcüklerin içine gizlenen korkunç virüs

Ali Murat Güven
00:00 - 20/09/2009 Pazar
Güncelleme: 17:36 - 21/09/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Sözcüklerin içine gizlenen korkunç virüs
Sözcüklerin içine gizlenen korkunç virüs

ÖLDÜREN KELİMELER / Pontypool

Yapım Yılı ve Ülkesi:
2009, Kanada yapımı

Türü ve Süresi:
Korku-gerilim / 96 dakika

Gösterim Dili:
Orijinal seslendirmesi İngilizce olan bu film, ülkemizde Türkçe seslendirilmiş kopyalarla gösterime sunulmuştur.

Yönetmen:
Bruce McDonald

Senarist:
Tony Burgess

Görüntü Yönetmeni:
Miroslaw Baszak

Özgün Müzik Bestecisi:
Claude Foisy

Kurgucu:
Jeremiah L. Munce

Sanat Yönetimi Ekibi:
Lea Carlson (Yapım Tasarımcısı), Andrew Berry (Sanat Yönetmeni), Sarah Armstrong (Kostüm Tasarımcısı), Indiana Allemang (Makyaj Tasarımcısı), Matthew Dewilde (Özel Makyaj Efektleri Tasarımcısı)

Oyuncular:
Stephen McHattie (Grant Mazzy), Lisa Houle (Sydney Briar), Georgina Reilly (Laurel Ann), Hrant Alianak (Dr. Mendez), Rick Roberts (Ken Loney), Boyd Banks (Jay / Osama), Tony Burgess (Tony / Lawrence), Rachel Burns (Colin / Daud), Daniel Fathers (Nigel Healing), Hannah Fleming (Maureen / Faraj)

İthalatçı Şirket:
Cinemateque Distribution

Dağıtıcı Şirket:
Tiglon Film

İçerik Uyarıları:
Korku ve gerilim öğeleri içermesi nedeniyle, 15 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir film değildir.

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

Yıldız Puanı:
* * ½

Kıdemli, fakat geçimsiz radyocu Grant Mazy, bir kez daha büyük şehir istasyonlarından kovulmuş ve Pontypool kasabasının kilisesinin bodrumundan yayın yapan CLSY Radyo'da sabah programı sunmaya başlamıştır. Yoğun kar fırtınası nedeniyle okul otobüsünün iptal edilmesiyle başlayan her zamanki sıkıcı Pontypool günlerinden biri, ansızın gerçek bir kâbusa dönüşüverir. İnsanların acayip cümleler kurarak şiddet eylemlerine giriştiği yönünde bir yığın tuhaf söylenti ortalıkta yayılmaya başlamıştır. Ancak, olup bitenlerle ilgili olarak hiç bir resmî haber de yayımlanmamaktadır. Acaba bütün bunlar gerçek midir?


Kendilerini radyo istasyonunda bir tür tuzağın içinde bulan Grant ve CLSY ekibi, kasabayı kuşatan bu cinnetin İngilizce sözcüklerin içine yayılmış bir virüsten kaynaklandığını kavrarlar. Ekip üyeleri, devlet güçleri tarafından kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken, aslında yaydıkları radyo dalgalarıyla virüsün bütün dünyayı ele geçirmesine yardımcı olduklarını fark edeceklerdir.


15 yıl önce