|

Son dakika Van haberleri - Van'daki patlamada 48 yaralı!

Son dakika Van haberleri – Van Beşyol’da patlama meydana geldi. Alınan son dakika haberlerine göre patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İşte son dakika gelişmeleri…

Yeni Şafak
12:31 - 12/09/2016 Monday
Güncelleme: 13:01 - 12/09/2016 Monday
Diğer

Son dakika Van haberleri – Van Beştepe'de patlama meydana geldi ve olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İşte son dakika Van haberleri…



Van'da, Ak Parti İl binası ve Valilik binası arasında bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiği bildirildi.


Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve AK Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.




Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.



48 kişi yaralandı


Van Valisi: Van'daki patlama yaralananlarının sayısının 48 olduğu açıkladı.



Atalay: Minibüs patlayıcı yüklü gelmiş


AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Önemli bir terör olayı yaşandı partimize yakın bir yerde. Yine bomba yüklü bir araç. Daha önce de olmuştu. Minibüs bırakılıyor oraya ve sonra da patlatılıyor. Bayram sabahı... Partide tabii kimse yok. Partinin hemen karşısında polis kulübesi var. 19 yaralı olduğunu duydum. Hayati tehlike şu an yok. Bir kişide ameliyat olduğunu duydum. Geçmiş olsun diyoruz. Partimizde hasar var ama bugün bayramlaşma yoktu. Kurban Bayramı olduğu için ikinci güne koymuştuk bayramlaşmayı. Valilik, emniyet şu anda çalışıyor ama bir minibüs patlayıcı yüklü gelmiş ve orada patlamış" dedi.



AK Parti il başkanı: Tehditler alıyorduk


AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, teröristin beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi.



Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.







#Van
#Son dakika
#Patlama
8 years ago