|

007 Ricardo Quaresma!

Üç yıllık bir aradan sonra tekrar Beşiktaş'a dönen Ricardo Quaresma 'Türkiye'de başka bir takımda oynayamazdım. Ben bu takımın taraftarına hayranım' dedi. 7 numaralı formayla özdeşleşen Portekizli oyuncu, takımda bu numaranın sahibinin olmasıyla ilgili 'Sırt numaram 7 olur 007 olur fark etmez' dedi.

Yeni Şafak
17:06 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:39 - 23/07/2015 Perşembe
DHA

Dün akşam katıldığı Avustırya kampında basın toplantısı düzenleyen Portekizli yıldız geçmişte yaşananları unuttuğunu belirterek "Geçmişte olan geçmişte kaldı. Yeni bir sayfa açıyoruz. Artık geleceği düşünüyoruz."ifadelerini kullandı.



Ricardo Quaresma'nın basın toplantısında kullandığı ifadeler şu şekilde:



'Geçmişte olan geçmişte kaldı'

"Beşiktaş Kulübü'ne dönmem için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Dönmem konusunda benim de büyük arzum vardı. Burada harika bir takım ve teknik direktör var. İyi işler için bütün imkanlar mevcut. Benim de başarılar için büyük bir isteğim var.Geçmişte olan geçmişte kaldı. Yeni bir sayfa açıyoruz. Artık geleceği düşünüyoruz. Bunları konuştuk. Kupalar kazanmak için çok büyük isteğim var. Kulüple birlikte ben de yeni bir sayfa açıyorum"



'Şampiyon olmadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum'

"Burada şampiyonluk yaşayamamış olmam beni üzdü. Harika bir taraftarımız var. Geri dönmemde önemli rol oynadılar. Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum. Her şeyimi vereceğim. Daha önce önemli işler yapabileceğimi gösterdim. Takım arkadaşlarımla yardımlaşacağım. Hiçbir oyuncu tek başına maçı kazanamaz. Arkadaşlarıma yardımcı olma konusunda kararlıyım.Şenol Güneş değerli bir hoca. Onunla bir deneyim yaşamak öğretici olacak. Güneş kariyeri boyunca başarılar yaşamış tecrübeli bir hoca. Umuyorum onunla beraber kupalar kazanacağız."



'Önemli olan numara değil'

"7 numarayı seviyorum. Ama şu anda o numarayı giyen bir arkadaşım var. Ona saygı göstermem gerekiyor. Önemli olan numara değil. Sırt numaram 7 olur 007 olur fark etmez. Kulübün ve taraftarların beklentisine cevap vermek istiyorum.İyi bir takımız. Genç ve tecrübeli oyunculara sahibiz. Kaliteli bir ekibiz. Büyük hedeflere oynayacağız. Sıkı çalışıp iyi bir sezon geçireceğiz.Futbolda iyi ya da kötü oynadığınız dönemler olur. Maç seçmek mantıklı değil. Her zaman en iyisi olmaya çalıştım.Buradaki en önemli hedefim kupalar kazanmak. Burada çok büyük sevgi ve saygı görüyorum. Bu benim özgüvenimi artıyor."



'Taraftara hayranım'

"Türkiye'de başka bir kulüpte oynamam. Kulübe ve taraftara hayranım. Başka bir takımda olmak saygısızlık olurdu. Başka bir kulübü hiçbir zaman düşünmedim."



'Rakiplerin hamleleri bizi sadece motive eder'

"Üst düzey kulüplerde oynadım. Porto'da birçok kupa kazandım. Beşiktaş mutlu olduğum bir kulüp. Buradaki deneyimin kupasız sonlanmasını istemiyorum. Karakter olarak hırslıyım. Kupa kazanmak için elimde yeni bir fırsat var.Rakiplerin hamleleri bizi endişelendirmiyor. Türkiye'ye önemli oyuncular gelmesi bizi sadece motive eder ve kaliteyi artırır. Ben ve arkadaşlarım işimize odaklanacağız. Doğru işler yaparsak hedefe ulaşırız."



Ricardo Quaresma son olarak baba olmanın hayatını değiştirdiğini belirterek "Onların getirdiği farklı bir sorumluluk var. Deneyimler beni değiştirdi. Ailemin hayatımda çok önemli bir yeri var" diye konuştu.

#Ricardo Quaresma
#Beşiktaş
#Transfer
#Avusturya
9 yıl önce