|

10 numara Etxebarria mı?

İspanyol basını, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Wolfsburg ve Spartak Moskova gibi kulüplerin de listesinde olan tecrübeli futbolcuyla ilgilenen F.Bahçe''nin bu transfer için 10 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkarması gerektiğini yazdı

.
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:33 - 1/01/2013 Salı
Yeni Şafak
10 numara Etxebarria mı?
10 numara Etxebarria mı?

Fenerbahçe''nin İspanya La Liga ekiplerinden Real Betis''de forma giyen Benat Etxebarria ile ilgilendiği iddia edildi. İspanyol basını sarı-lacivertli ekibin Real Betis forması giyen Benat Etxebarria ile ilgilendiğini yazarken, bu transfer için sarı-lacivertli ekibin 10 milyon Euro''ya yakın bir bedeli gözden çıkarması gerektiğini vurguladı. Kulübüyle sözleşmesi 2014 yılında sona erecek Etxebarria''nın Tottenham, Arsenal, Liverpool, Wolfsburg ve Spartak Moskova gibi takımlar tarafından yakından takip edildiği bildirildi. Real Betis''in sezonun ortasında Benat''ı bırakmak istemediği, ancak ekonomik olarak zor durumda olan İspanyol kulübünün iyi bir teklif gelmesi durumunda kabul edebileceği belirtildi. Katıldığı son 3 büyük turnuvayı kazanan İspanya''nın teknik direktörü Vicente Del Bosque de 25 yaşındaki Benat Etxebarria''yı milli takım kadrosuna seçti. Şu ana kadar İspanya formasıyla 3 maça çıkan Benat, bu sezon Real Betis formasıyla çıktığı 15 lig maçında 4 gol 5 asist yaptı.

VALBUENA VE REMY ISRARI

Fenerbahçe, Marsilya''nın yıldızı Mathieu Valbuena ve genç golcüsü Loic Remy ile yakından ilgileniyor. Sarı-lacivertlilerin bu iki oyuncu için geçen hafta Marsilya''ya resmi teklifte bulunduğu öğrenildi. Fransa basını da, bu transfer haberlerini sayfalarına taşıdı.

YOBO SIR VERMEDİ

Fenerbahçe''nin Nijeryalı defans oyuncusu Joseph Yobo ise internetteki twitter hesabından, sarı-lacivertli taraftarların ''Emenike, F.Bahçe''ye transfer olacak mı?'' sorularından bıktı. Emenike''nin en iyi arkadaşı ve iyi bir insan olduğunu ifade eden Yobo, ''Benim işim futbolcu transfer etmek değil. Lütfen bana Emenike ile ilgili sorular sormayın'' dedi.

Daha önce yaptık yine yaparız
F.Bahçeli Sezer Öztürk, UEFA''da final, ligde ise 33. haftada G.Saray ile Kadıköy''de yapacakları maçta şampiyonluğu ilan etmelerinin en büyük hedefleri olduğunu söyledi

F.Bahçe''de ilk yarının son haftalarında büyük bir çıkış yapan Sezer Öztürk, 2. yarıda daha fazla süre alarak şampiyonluk yolunda takıma katkı vermek istediğini söyledi. ''İlk yarıyı 37-38 puanla kapatabilecek güçteydik. Bir galibiyet serisi yakaladığımızda her şey daha iyi ve güzel olacak. F.Bahçe bunu çok yaptı, yeniden yapacak'' diyen Sezer, F.Bahçe Dergisi''ndeki röportajında ''Öncelikle ligde ve Türkiye Kupası''ndaki mutlak hedefimiz şampiyonluk. Şu an için UEFA Kupası''nı da kaldırmak istiyoruz desek, erken bir tespit olabilir. Tabii ki final oynamayı çok isteriz. Mücadele ettiğimiz 3 kulvarda da iddialıyız. G.Saray ile bir de Kadıköy''de karşılaşacağız. O zamana kadar da rakibimizle başa baş gidip, şampiyonluğu kendi evimizde ilan etmemiz çok daha güzel olacaktır'' ifadelerini kullandı.

F.Bahçe bugün işbaşı yapıyor

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri''nde ikinci yarı hazırlıkları için bugün top başı yapacak. Sabah saat 11.00''de ikinci yarı hazırlıklarının ilk antrenmanını yapacak sarı-lacivertli ekip, öğleden sonra ise özel bir uçakla kamp için Antalya''ya gidecek.

ALEX DE SOUZA sevenlerini unutmadı

F.Bahçe''den ayrılarak Coritiba''ya transfer olan Alex de Souza, 2013 yılına ailesi ve eski tercümanı Samet Güzel ve arkadaşı Murat Kapki ile birlikte girdi. Yılbaşında Brezilyalı yıldızın yanına giden Samet, Souza ailesiyle birlikte fotoğraf çektirdi ve bu kareyi mikro blog sitesi twitter üzerinden paylaştı. Samet, gönderdiği fotoğrafta, ''Alex de Souza ve ailesinden sizlere mesaj var'' ifadelerine yer verdi. Yüzlerce ''retweet'' alan bu karede Alex''in sevimli oğlu Felipe''nin elinde bir kağıt vardı. Kağıdın üzerinde Türkiye''ye mesaj olarak ''Mutlu yıllar'' yazdı. Twitter''dan birçok arkadaşına yeni yıl dileklerini gönderen Alex, Dirk Kuyt''a, ''Happy new year'' ifadesinde bulundu. Fabio Luciano ve Volkan Demirel gibi eski takım arkadaşlarını unutmayarak onlara mesaj gönderen Alex, son olarak tüm takipçilerine mutlu yıllar diledi.

Derbilerin kralı F.Bahçe

Türk sporunun Üç büyükleri arasında 2012 yılında futbol, basketbol ve voleybol branşlarındaki derbi maçlarında, en başarılı ekip Fenerbahçe oldu. 2012''de İstanbul''un köklü kulüpleri futbol, erkek ve kadın basketbol ile erkek ve kadın voleybol branşlarında birbirleriyle toplamda 52 mücadelede karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 22 galibiyet alan sarı-lacivertli takımlar seyircilerini en en çok sevindiren taraf oldu. Fenerbahçe''yi 20 galibiyetle Galatasaray, 6 galibiyetle ise Beşiktaş izledi. 2012''de 37 derbi maça çıkan sarı-lacivertliler, 22 galibiyet, 13 yenilgi aldı. Fenerbahçe, futbolda oynadığı 2 maçta ise ezeli rakipleriyle berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ile 26, Beşiktaş ile 11 maçta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 14, Beşiktaş karşısında ise 8 galibiyet elde etti. Sarı kanaryalar, bu maçlarda 10 kez sarı-kırmızılılara, 3 kez de siyah-beyazlılara boyun eğdi. Galatasaray ise 41 maçla en çok derbi oynayan ekip oldu.


11 yıl önce