|

100'ümüzü güldürdü

Beşiktaş eksiklerine karşın CSKA Sofya karşısında zorlanmadı. Zapotocny perdeyi açtı, Holosko farkı ikiye çıkardı. Sheridan tabelayı tamamladı. Bulgaristan'dan 3 puanla dönen Kartal, UEFA Avrupa Ligi'nde adını 2. tura yazdırdı

00:00 - 3/12/2010 Cuma
Güncelleme: 01:34 - 3/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
100'ümüzü güldürdü
100'ümüzü güldürdü

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, Bulgaristan deplasmanında CSKA Sofya'yı 2-1 yenerek 2. tura çıkmayı garantiledi. İlk yarıda istediği pozisyonları bulamayan Beşiktaş sonuca ikinci yarıda ulaştı. 14. dakikada Ernst'in ceza alanı önünden sert şutunu kaleci kornere tokatladı. 15'te savunmanın arkasına düşen topu kontrol eden Delev, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. İsmail son anda topu uzaklaştırdı. 25 ve 45. dakikalarda Delev savunmanın arkasında topla buluşmasına karşın savunma Cenk gole izin vermeyince devre golsüz sona erdi. 59. dakikada sağdan serbest vuruş kullanan Guti'nin ceza sahası içine ortasına yükselen Zapotocny kafa vuruşuyla durumu 1-0 yaptı. 62'de ceza sahası içinde yaşanan karambolde Ali Kuçik'in sert vuruşunda kaleci son anda topu kornere gönderdi. 64. dakikada kaleci Mbohli topu uzaklaştırmak isterken ayağı kaydı ve yere düştü. Topu kazanan Ali Kuçik'in pasında Holosko plase vuruşla Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi. 79. dakikada Delev'in soldan serbest vuruşunda Sheridan yükselerek kafayı vurdu ve top kaleci Hakan'ın ağlarla buluşunca Beşiktaş maçtan 2-1 galip ayrıldı.


Beşiktaş taraftarı Sofya'yı fethetti

Siyah-beyazlı takımın olası galibiyette gruptan çıkmasını sağlayacak CSKA Sofya karşılaşmasına taraftarları da ilgi gösterdi. Bulgaristan'ın yakın olmasını fırsat bilen Türkiye'deki taraftarların yanı sıra çevre ülkeden gelenler ve bu ülkede eğitim gören üniversite öğrencilerinin ilgisiyle Beşiktaş, arkasında büyük destek gördü. Maç öncesi iki takım taraftarları birbirlerine karşı tezahüratta bulundu. CSKA Sofya taraftarlarının toplu olarak Beşiktaş aleyhine Türkçe kötü sözler kullandıkları duyuldu.


Q7 kulübede izledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, G.Saray maçını kazanan on biri bozmadı. Alman teknik direktör cezalı olan İbrahim Toraman'ın yerine, Zapotocny'yi oynattı. Sakat olduğu halde Bulgaristan'a götürülen Quaresma ise maçı kulübede izledi. Eksikler nedeniyle 18 yerine 17 kişilik kadro çıkarabilen Schuster, arkadaşlarına destek olmak için maça gelen Quaresma'yı da alarak kadroyu tamamladı. Böylece Portekizli yıldız tribün yerine maçı kulübeden izleme fırsatı buldu. Beşiktaş'ta yedek kulübesinden Hakan'ın yanı sıra genç kaleci Umut da 18. isim olarak yer aldı . Böylece kulübede mecburen iki yedek kaleci birden bulundu.


Dalya Holosko'dan

Beşiktaş'ın UEFA Kupaları'ndaki 100. golünü atmak Holosko'ya kısmet oldu. Ligde bir golü bulunan Holosko daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın Avusturya'da 2-1 kazandığı Rapid Wien maçında da bir gol atmıştı. Siyah-beyazlılar, Sofya deplasmanında da UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci yarılarda gol atma geleneğini sürdürdü. Daha önce oynadığı 4 UEFA Avrupa Ligi'nin ilk yarısını golsüz kapatan Beşiktaş dün gece de golleri ikinci yarıda buldu. Beşiktaş, 2. tura yükseldiği için 200 bin euro kazanacak. Sezon başından beri başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlı kulübün, Avrupa'daki gelirinin şu ana dek 10 milyon euro bulduğu öğrenildi.


Zapotocny golle döndü

Siyah-beyazlı takımda İbrahim Toraman'ın cezalı olması nedeniyle on birde kendisine yer bulabilen Zapotocny, forma sevincini attığı golle kutladı. 7 maçtır oynayamayan Çek yıldız bu sezon siyah-beyazlı forma altında ilk golünü CSKA Sofya filelerine gönderdi. Bu arada Cenk de UEFA Ligi'nde 4 maç sonra formasına kavuştu.












13 yıl önce