|

16 yaşında NBA yolcusu

İha
00:00 - 23/07/2008 Çarşamba
Güncelleme: 10:06 - 23/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
16 yaşında NBA yolcusu
16 yaşında NBA yolcusu

Amasya'da 16 yaşında 2.03 metre boyundaki basketbolcu Sami Pelitli, NBA kampına katılacak.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) tarafından Garanti Bankası işbirliğiyle İstanbul'da 13-15 Haziran tarihleri arasında NBA takımlarından Dallas Mavericks'in koçu Joe Prunty, yardımcı koçu Arturas Venduras ve NBA'de Orlando Magic'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu nezaretinde düzenlenen yetenek avı anlamına gelen 'Skills challenge' yarışmasında yaklaşık 700 sporcu arasında en yüksek puanı alan Amasyalı lise öğrencisi Sami Pelitli, ABD'nin Orlando kentinde yapılacak, NBA kampında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

NBA kampı öncesinde sıkı bir hazırlık içerisine giren Sami Pelitli, emsalleri ile birlikte yaptığı antrenmanlarda kendisine göre rakip bulamıyor. Sami Pelitli, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında ABD'de kampa girecek. Genç yaşına rağmen Türkiye'nin önde gelen kulüplerinden teklif alan Sami Pelitli'ye Amasya Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak başarılarından dolayı plaket verdi.

Farklı bir coğrafyada olmanın, farklı bir ülkede olmanın vizyonunu genişleteceğine inandığını söyleyen Sami Pelitli, "İdolüm NBA'de Alman basketbolcu Dirk Nowitzki. Türkiye'de ise Hidayet Türkoğlu. Amerika'da ülkemi ve yaşadığım kent olan Amasya'yı en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.


16 yıl önce