|

18 oyuncu 27 kez sakatlandı

Galatasaray, bu sezon yakasını sakatlıklardan bir türlü kurtaramadı. Sarı-kırmızılılarda, son olarak milli takımda bulunan Serdar Aziz sakatlanırken, bu sezon toplam 18 oyuncu 27 kez sağlık sorunu yaşadı. En çok sakatlanan isimse 4 kezle yine Serdar oldu.

Umut Yılmaz
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:27 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Serdar Aziz
Serdar Aziz

Cezalar ve sakatlarla sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’da son olarak Serdar Aziz’den gelen haber keyifleri iyice kaçırdı. Önce ülkesinin milli takımının Kamerun ile yaptığı karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında sedyeyle sahayı terk eden Faslı oyuncu Younes Belhanda yürekleri ağızlara getirirken ardından Serdar Aziz’den gelen haber kadro konusundaki endişeleri artırdı.

Sarı-kırmızılılarda sakat oyuncu sayısı 8’e çıktı. Bu konuda dikkat çeken bir başka nokta ise sezon başından beri 18 oyuncunun 27 kez sakatlanmış olması olarak öne çıktı. Yaz kampı dahil olmak üzere ligde 12, Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçı geride bırakan Galatasaray’da Serdar Aziz tam 4 kez sakatlanarak takımın en çok sakatlanan oyuncusu oldu. Eren Derdiyok ise 3 sakatlıkla Serdar’ı izledi.

Donk, Selçuk, Younes ve Rodrigues 2’şer kez sakatlık yaşarken; Sinan, Feghouli, Onyekuru, Emre, Fernando, Linnes, Mariano, Ömer, Nagatomo, Ozan, Maicon ve Muslera bir kez sakatlandı.

BELHANDA, KONYASPOR MAÇINA YETİŞİYOR

Sarı-kırmızılı takımın tek sakatı bulunmayan bölgesi ise sağ bek. Bunun dışında her noktada sarı-kırmızılı takımın sakat oyuncusu bulunuyor. Fernando Muslera’nın Kayserispor karşısında aldığı nedeniyle kafasına dikişler atıldı. Bu nedenle Uruguay Milli Takımı’na Brezilya ile oynanan hazırlık karşılaşmasında katılmadı.

Muslera’nın yanı sıra stoper bölgesinde Ozan-Serdar ikilisi sakatlandı. Sol bekte ise Yuto Nagatomo talihsiz bir sakatlık yaşamıştı. Orta sahada Badou Ndiaye ve Ryan Donk cezalı durumda. Garry Rodrigues yine cezalı durumdayken, Sinan Gümüş U21 maçında sakatlandı. Eren Derdiyok’un ise ağrı şikayetleri devam ediyor. Sarı-kırmızılı takım bir tek sağ bek bölgesinde şu anda sakat oyuncuya sahip değil. Bu sezon Martin Linnes ve Mariano Filho farklı farklı dönemlerde sakatlık yaşasalarda atlattılar.

Diğer yandan Belhanda’nın durumunun iyi olduğu, ligdeki Konyaspor maçında görev almasının beklendiği ifade edildi.

#Serdar Aziz
#​Galatasaray
5 yıl önce