|

20 günde her şey değişti

Eski Başkan Ünal Aysal'ın kendisini yenilikçi bir projeyle ikna ettiğini belirten İtalyan teknik adam, "Pato, Balanta, Marcelo, Campbell gibi isimlerle görüştük. Ardından ekonomik sıkıntılar bahane edildi. Ancak Başkan Aysal, üstesinden geleceğini söyleyerek başka isimler önerdi. Daha sonra birden istifa etti" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, konusu iyice arapsaçına döndü. Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın "Prandelli’nin sözleşmesindeki maddeleri görseniz kafayı yersiniz” şeklindeki açıklamasına cevap veren eski başkan Ünal  Aysal'a, teknik direktör Cesare Prandelli de bir cevapla karşılık verdi. Prandelli'nin kritik Anderlecht maçı öncesi, üstelik kulübün resmi kanalı GS TV'ye konuşması skandalı gözler önüne serdi. 

PARA KAZANMAYA GELMEDİM

Prandelli, eski başkan Aysal'ın kendisini çok önemli ve yenilikçi bir proje ile ikna ettiğini dile getirirken, "Buna göre İngiltere, İtalya ve Almanya'dan üç takım olacaktı ve bu takımlar Galatasaray ile birlikte benim kontrolümde olacaktı. Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell ve Song gibi isimlerle iletişime geçtik ancak 20 gün sonra her şey tersine döndü" dedi. İtalyan çalıştırıcı, sözleşmesinde bağlayıcı madde (tazminat)olmadığını dile getirdi ve "Buraya kazanmaya geldim, para kazanmaya değil" ifadesini kullandı.

HİÇBİR ŞEY DEMEDEN GİTTİ

Prandelli, şu açıklamaları yaptı: "Göreve başladıktan sonra saydığım yıldızlardan en az ikisini alacaktık. Yönetici Ebru Hanım, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti. Başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek başka isimler önerdi."

"Biz durumu kabul ederek kollarımızı sıvadık, elimizdeki takımla çalışmaya devam ettik. Kolay olmayacağını anladık; ama demoralize olmadık."


"Başkan ilk olarak oyun kalitesini eleştirdi, daha sonra da bir açıklama yapmadan istifa etti."

"Ben burada tarihi başarıyı elde edebilmek için çok çalışıyorum ve bunu başarabileceğimize hâlâ inanıyorum."

Prandelli: Albayrak 'doğru değil' dedi

Maçın oynanacağı statta basın toplantısında konuşan Cesare Prandelli, kazanmaktan başka seçenekleri olmadığını söylerken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İtalyan hoca, artan eleştirilerin, yaptığı işin bir parçası olduğunu belirtirken, "Yöneticilerimden bana yönelik baskı yok ve kadro tercihlerim konusunda da baskı görmüyorum" dedi. Prandelli, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın açıklamalarıyla ilgili, "Bana bu açıklamalardan hiçbirinin gerçek olmadığını, doğruluk payı olmadığını söyledi" diye söylemesi dikkat çekti.


Sneijder için kritik zirve

G.Saray yönetimi, bugün Brüksel’de Sneijder’in menajeri Guido Albers ile de görüşecek. Haziran 2016’ya kadar sözleşmesi olan Sneijder’in Prandelli tarafından oynatılmamasını masaya yatıracak tarafların, asıl gündem maddesi oyuncunun sözleşmesinin uzatılıp uzatılmaması olacak. 


Tazminat maddesi yok

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal, Abdurrahim Albayrak'ın “Prandelli’nin sözleşmesindeki maddeleri görseniz çıldırırsınız” yönündeki açıklamalarına yazılı olarak yanıt verdi. Aysal’ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Prandelli'ye finansal vizyonumuz çerçevesinde ödenebilir bir plan yapılmıştır. Bu ödemeler kamuoyunu yanıltmak için iddia edildiği gibi toplu ve bir seferde yapılacak bir ödeme türü değildir, ay ay ödenmek üzere, zamana yayılmıştır. Edildiği gibi mukavelenin sonlanma halinde ise kulübün ödeyeceği ceza tazminat gibi parasal bir yük öngörülmemiştir.”


Metni Albayrak ve Ali Dürüst yazdı

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin GS TV'deki açıklamalarının planlı olduğu öğrenildi. G.Saray'ın resmi internet sitesinde de yer alan açıklama metnini yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst ve İdari Menajer Cenk Ergün hazırladı. G.Saray yönetiminin kritik Anderlecht maçı öncesi teknik direktör Cesare Prandelli ile ilgili spekülasyonlara cevap vermek için bu yolu denediği kaydedildi. Eski başkan Ünal Aysal'ın yaptığı yazılı açıklama da bu açıklamayı hızlandırdı. 

#Galatasaray
#Cesare Prandelli
#Abdurrahim Albayrak
9 yıl önce