|

2014'ün ilk kupası Antalya'dan

Ligin ikinci yarısında 3 kulvarda yola devam edecek Galatasaray, sezon sonu kaldırma ihtimali olduğu 3 kupanın provasını THY Antalya Cup'ta yaptı. Cimbom, Trabzonspor'u mağlup eden Celtic'i normal süresi 0-0 biten maçta; penaltı atışlarıyla 5-4 mağlup ederek turnuvanın 1 numarası oldu

.
00:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
2014'ün ilk kupası Antalya'dan
2014'ün ilk kupası Antalya'dan

Devre arası hazırlık kampını Antalya'da sürdüren Galatasaray, THY Antalya Cup'ın final maçında İskoçya ekibi Celtic'i penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Turnuvanın ilk maçında Ajax'ı 2-1 mağlup eden, finalde Trabzonspor'u 3-1 yenen Celtic'e rakip olan Galatasaray, sahadaki üstünlüğünü skora yansıtamadı ve karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere tamamlandı.

Özellikle ilk yarıda Hajrovic ve Amrabat ile gole yaklaşan Cimbom, Celtic kalecisini geçmeyi başaramadı. İkinci yarıda ilk yarıdan tamamen farklı bir 11'le sahaya çıkan Galatasaray, as oyuncuların fazla olduğu kadrosuyla da İskoçya şampiyonuna karşısında gol bulamadı.

PENALTILARDA 5'TE 5

Golsüz biten 90 dakika sonunda geçilen seri penaltılarda Celtic, Henderson, Biton, Atajic ve Valde ile gol bulurken, Forest ikinci atışı gole çeviremedi. G.Saray'da ise sırasıyla Selçuk, Burak, Emre, Melo ve Riera penaltı atışlarını gole çeviren isimler oldu.

Puan farkını kapatacağız

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, dün G.Saray TV'ye geride kalan ilk yarıyı ve ikinci yarı hedeflerini aktardı. Şampiyonluk konusunda inançlı olduğunu kaydeden yıldız golcü, 'Fenerbahçe'ye saygı duyuyorum ama Allah izin verirse bu puan farkını kapatacağız. Bu kolay kapatılabilecek bir fark değil ancak kapanamayacak bir fark da değil' ifadelerini kullandı.

İlk yarıdaki kötü performansın ve liderin 8 puan geride kalmalarının nedenini 'Üst üste başarılar, şampiyonluklar yaşayan takımlarda bir bocalama dönemi mutlaka olacaktır. Biz de onu yaşadık ve atlattık' cümlesiyle özetleyen Burak Yılmaz, Juventus zaferinin ardından tam anlamıyla değiştiklerini kaydetti.

TARAFTAR GURUR VERİCİ

Juventus maçına değinen Burak, 'Ertelenen maç iş saatine denk gelmesine rağmen daha fazla seyirci vardı. 'Allahım ne olur taraftarımız için kazanalım' diye dua ettim. Taraftarla gurur duyuyorum' dedi.

Eray kupayı kırdı

THY Antalya Cup finali öncesi takımların ısınması esnasında G.Saray kalecisi Eray İşcan'ın attığı top, sahanın kenarındaki şampiyonluk kupasına çarptı. Kupa 3 parçaya bölünürken, görevlilerce yerden toplanarak içeri götürdü. Maç sonrası şampiyonluk kupasını alan G.Saraylı futbolcular, yapıştırılan kupayı dikkatli tutmaya çalışsa da futbol topu şeklindeki bölümü yine kaidesinden ayrıldı.

7 bin G.Saraylı...

Antalyalı futbolseverler, dünkü karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. 7 bini aşkın G.Saray taraftarı, karşılaşmayı tribünden takip ederken takıma büyük destek vardı.


10 yıl önce