|

4. YILDIRIM DEVRI

Fenerbahçe'yi 'Gruplardan' alıp 'Birliğe' götüren Aziz Yıldırım muhteşem vaatleriyle kongreyi büyüledi ve 'Güç bende' dedi.

.
00:00 - 2/07/2001 Pazartesi
Güncelleme: 16:00 - 13/05/2014 Salı
Yeni Şafak
4. YILDIRIM DEVRI
4. YILDIRIM DEVRI

Katılım yüksekti

Fenerbahçe'de 4. Aziz Yıldırım devri dün resmen başladı. Olağan Genel Kurul'a gelen kongre üyelerinin oylarını alan Yıldırım üst üste dördüncü kez Fenerbahçe'nin başkanı seçildi. 1066 üyenin oyunu alan Yıldırım, Sarı-Lacivertli kulübün 34. başkanı olarak görev yapacak. Yeni yönetim haffta içinde görev bölümü yapacak.

Hayırlı olsun

Yıldırım, kongrede oyunu saat 12.40'da, 27 numaralı sandıkta kullandı. "Herkese hayırlı olsun" demekle yetinen Yıldırım, oyunu kullandıktan sonra, yönetim kurulu listesinde yer alan bazı üyelerle birlikte, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maraton tribünün yıkım törenine katıldı. Kapasitesinin artırılması amacıyla yenilenen tribünün, 2002 yılının Mart ayında hazır olacak.

Kupalara ambargo

Yeni seçilen yöneticilerin yükünü hafifleteceklerini kaydeden Yıldırım, "Hedefimiz 5 yıl üst üste Türkiye'de şampiyonluk. Bunu da başaracak güçteyiz. Takıma ve teknik heyete güveniyorum. 3 Yıl sonra da Avrupa'da şampiyonluk yaşayacağız. Camiadan maddi olarak da destek bekliyoruz. Bu bilet alınarak da sağlanabilir" diye konuştu.

Koltuklarını koruyanlar

Aziz Yıldırım, eski yönetimden 8 üyeyi yeni dönem içinde listeye alırken, 6 ismi ise değiştirdi. Yıldırım, eski yönetimden yeni yönetim kurulu listesinde Şadan Kalkavan, Selim Soydan, Tahir Perek, Mehmet Vodina, Dursun Ekşioğlu ve Ertuğrul Hataylı gibi isimlere yer vermedi.

Vizyonu değiştirecek

Yıldırım'ın Yönetim kurulu listesindeki yeni isimler ise, Zeynep Sabancı, Ali Raif Dinçkök, Nihat Özbağı, Mithat Yenigün, Sadettin Saran ve kardeşi Alaeddin Ali Yıldırım oldu. Sabancı, Koç ve Dinçkök ailelerinin desteğini alan Yıldırım, yeni dönemde F.Bahçe'nin vizyonunu değiştirmeyi hedefliyor.


23 yıl önce