|

41 kere maşallah

4 maçta rakiplerine puan yüzü dahi göstermeyen 125 kilo güreşçimiz, topladığı 41 puan ile üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Şampiyonluğu bu kadar rahat ulaşmayı kendisinin de beklemediğini belirten Akgül, 'Ben daha zor olacağını tahmin ediyordum' dedi

.
00:00 - 5/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:17 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
41 kere maşallah
41 kere maşallah

Finlandiya'daki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakiplerine puan yüzü göstermeden şampiyon olan Taha Akgül, performansıyla tarihe geçti. Yaptığı 4 güreşte 41 puan toplayan 125 kilo güreşçimiz, üst üste 3. kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0 ile saf dışı bırakın Akgül, ikinci maçında da hız kesmedi ve çeyrek finalde Belarus Shvedau Vadzim'i 10-0 mağlup ederek yarı final bileti aldı. Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı da sıfıra karşı 10-0 yenerek finale yükselen milli güreşçimiz, zor geçmesi beklenen finali adeta şova döndürdü. Fırtına gibi girdiği maçta rakibini iki kez yere yatıran ve peş peşe 3 kez çırpan Taha Akgül, Rus rakibi Alan Anatolevitch Khugaev ne olduğu anlamadan minderden 10-0 galip ayrılarak kürsünün en üst basamağından yer aldı.

ALTIN KOLAY OLDU

Güreşlerin kendisinin bile beklediğinden daha kolay geçtiğini ifade eden Avrupa Şampiyonu güreşçimiz, 'Bu en rahat şampiyonluğumdu' dedi. Üçüncü kez art arda Avrupa şampiyonluğunu elde ettiğini anlatan Akgül, şunları söyledi: 'Serbest güreş tarihinde bir ilki başardım. Puan vermeden bütün rakiplerimi sayı tuşu ederek şampiyon oldum. En rahat şampiyonluğumu bu sene elde ettim. Ben daha zor olacağını bekliyordum. İnşallah devamı Dünya şampiyonasında gelir. Hat-trick oldu. Dünya şampiyonası öncesinde bizim için çok önemli bir motivasyon oldu. Tarihe geçtim. Bayrağımızı dalgalandırmak tabii ki önemli ama tarihe geçmek de ayrı bir gurur benim için' şeklinde konuşarak duygularını ifade etmişti.

Yakup Gör bronza uzandı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, serbest stil erkekler 70 kiloda Yakup Gör bronz madalya kazandı. Milli güreşçi, Macar Istvan Zsombor Gulyas'ı 5-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Dün akşam sona eren erkekler serbest stilde Türk Milli Takımı, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz, kadınlarda ise 1 gümüş madalya elde ederek Avrupa üçüncüsü oldu. Dün mindere çıkan 86 kiloda Fırat Binici ve kadınlar 63 kiloda Buse Tosun ise dereceye giremedi. Şampiyona bugün grekoromende 55 kiloda Rahman Bilici, 66'da Atakan Yüksel, 98'de Cenk İldem ve 130 kiloda Rıza Kayaalp mindere çıkacak. Bu arada dün Adana'da vefat eden Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı (83) için saygı duruşunda bulunuldu.

'Boğaziçi Karate Turnuvası bizim için iyi bir prova'

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, dün başlayan ve 3 gün sürecek olan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nın kendileri için Avrupa ve Dünya Şampiyonları'nın provası niteliğinde olduğunu söyledi. Delihasan, turnuvaya 16 ülkeden 350'nin üzerinde sporcunun katıldığını belirtti.

Halterde Avrupa heyecanı başlıyor

Avrupa Halter Şampiyonası, İsrail'de bugün başlayacak. Türk Milli Takımı şampiyonaya 15 sporcuyla katılacak. Nurcan Taylan, Ayşegül Çoban, Sibel Şimşek, Bünyamin Sezer, Erol Bilgin ve Nezir Sağır en büyük madalya ümidimiz olan halterciler olarak gösteriliyor.


10 yıl önce