|

4'lü defanstan 3'lü savunmaya

Önümüzdeki sezon sistemde değişiklik olacağını açıklayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Sezon boyunca hem 3 hem de 4'lü savunma ile oynayacağız. Ayrıca bu sezon çok daha ofansif oynayacağız" diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 9/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:00 - 9/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sezon öncesi sistemde yapmayı planladığı radik değişimi açıkladı; başarılara ulaşmak için çok daha ofansif bir takımın sahada olacağını söyledi. Fenerbahçe'yi iki farklı sistemle oynamaya hazırladığını duyuran Portekizli teknik adam, "Birçok oyuncumun kalitesini biliyorum. Daha ofansif oynamamız gereken durumlar var. Bazen 3, bazen de 4 savunma oynamamız gereken maçlar olacak. Oyuncularıma bu sistemleri anlatmaya çalışıyorum. Sezon boyunca hem 3 hem de 4 savunma ile oynamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sezonki oyun planlarını tam anlamıyla ofansif futbol üzerine kurduklarını vurgulayan Pereira, "Fenerbahçe'nin transferde bazı kriterleri var ve bu kriterleri karşılayacak şekilde çalışmalarımız sürüyor. Çok iyi bir takımın oluşacağını müjdeleyebilirim. Bu sezon 'daha fazla ofansif, daha fazla gol atalım' diye çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz sezon savunma anlamında iyiydik ancak hücum bölgesinde sıkıntı yaşadık, bu sezon bunları geride bıraktık" dedi. Bu sezon kupalar kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Pereira, "Bu sene daha iyi olmak zorunda. Kupaları bu kulübe getirmek zorundayız, buna mecburuz" şeklinde konuştu.



Beşiktaş şampiyonluğu hak etti

G.Saray'a Arena'da 5 atabilirdik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, geçen sezon Beşiktaş'ın oyun istikrarıyla şampiyonluğa ulaştığını, TT Arena'da berabere kaldıkları Galatasaray derbisini unutamadığını söyledi.



Geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş'ın şampiyonluğu ve Galatasaray derbileriyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Geçen sezonki Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinin yanı sıra Bursaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçlarla ilgili görüşlerini açıklayan Portekizli teknik adam, "Galatasaray maçının ilk yarısında kötüydük, istediklerimizi yapamadık ve rakibimize altın tepsi de topu armağan ettik. Örneğin Bursaspor maçı, 7-8-9 pozisyon, Galatasaray ile deplasmanda oynadık, 5-6 kaleciyle karşı karşıya pozisyon var ama atamadık. Galatasaray'ın stadındaki (Türk Telekom Arena) maçtan da en az 5 farklı galibiyetle ayrılmalıydık. Galasataray'ın bizimle nasıl berabere kaldığını anlayamadım. Beşiktaş'ın hak ederek şampiyon olduğunı düşünüyorum. Bu şampiyonluğu getiren de oyun istikrarı oldu. Hak ediyordan kastım, bizden 5 puan fazla aldılar" ifadelerini kullandı.



Türkiye ve Avrupa'da mutlak başarı


Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacaklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bu konuda şunları söyledi: "Aslında daha güçlü müyüz, değil miyiz buna sonuçlar karar verecek. Şu anda çok istekliyiz ve ne istediğimizi daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. İnanıyorum ki daha iyi bir takım olacağız. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Avrupa şampiyonlarından sonra yaşanan tipik bir sezon vardır, biz de şu anda bunu yaşıyoruz. Oyuncularımızın bazıları dinlenmek zorunda. Bazıları biraz daha az dinlenmek zorunda kaldı ve biz de ilk maçımıza kadar tam olarak hazır olmak için elimizden geleni yapacağız."








#Fenerbahçe
#Vitor Pereira
8 yıl önce