|

5 dakikalık oyuncu değilim

G.Saray’da Rodrigues’in yokluğunda Kayseri maçına ilk 11’de başlayan Feghouli, “Süper Kupa maçında Akhisarspor karşısında oynadım ama ondan sonra süre alamadım. 2 dakika, bilemediniz 5 dakika süre almışımdır. Ben 2 ya da 5 dakikalık bir oyuncu değilim” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:45 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Sofiane Feghouli
Sofiane Feghouli

Galatasaray’da bu sezon beklenenin altında forma şansı bulan, ancak Rodrigues’in yokluğunda forma giydiği Kayserispor maçındaki performansıyla göz dolduran Sofiane Feghouli’den çarpıcı açıklamalar geldi. Cezayirli futbolcunun, üstü kapalı olarak da olsa teknik heyeti eleştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Fransa’nın önde gelen yayın organlarından France Football’a, sarı-kırmızılı takımda bu sezon aldığı süre hakkında açıklamalarda bulunan Feghouli, “Süper Kupa maçında Akhisarspor karşısında oynadım ama ondan sonra süre alamadım. İki dakika, bilemediniz 5 dakika süre almışımdır. Son oynadığımız Kayserispor maçında 88 dakika oynadım ve bu yüzden çok mutluyum. Taraftarlar da benim performansımdan memnundur. Fırsat yakaladığınızda onu nasıl değerlendireceğinizi bilmelisiniz. Benim için de bu süreç iyi geçti. Umarım teknik heyetin de benimle ilgili fikrini değiştirmişimdir. Daha önce kendimi yeterince ispat ettim. Özellikle şampiyon olduğumuz geçen sezon. Ben iki ya da beş dakikalık futbolcu değilim. Benim düzenli olarak süre almam gerekiyor” dedi. Şampiyonluktan sonra ilk 11’deki yerini kaybetmesinin şaşırtıcı olduğunu belirten Cezayirli futbolcu, “Galatasaray’daki 3,5 yıllık sözleşmeme sadık kalmaya niyetliyim. Sonuçta şampiyonluklar yaşamak ve Avrupa kupalarında mücadele etmek için buraya geldim. Kulübümde çok mutluyum ve İstanbul’daki yaşamın bana uyduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ESKİ PERFORMANSIMIZI BULACAĞIZ

Bu sezon kadroda bir kaç değişiklik olduğunu belirten Cezayirli futbolcu, “Eski performansımızı yakalamamız süre alacaktır. Ama çok tecrübeli bir teknik direktörümüz var ve umarım yine şampiyon oluruz. Avrupa kupalarında da gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. Biz futbolcular da, teknik heyetimiz de kaybetmeyi sevmiyoruz” dedi. Kayserispor maçında, Rodrigues’in yerine forma giyen Feghouli’nin performansından memnun kalan teknik heyetin, ligdeki Atiker Konyaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında da Cezayirli futbolcuya şans vereceği ifade edildi.

G.Saray’a Janssen önerisi

Yeni sezon öncesinde, golcüsü Gomis’i Suudi Arabistan’a gönderen, Eren Derdiyok’tan ise sakatlıkların yanı sıra form düşüklüğü nedeniyle yararlanamayan ve devre arası için forvet arayışları içinde olan Galatasaray’a sürpriz bir isim önerildi. Sarı-kırmızılılara geçen sezon Fenerbahçe forması giyen Vincent Janssen önerildi. Teknik kadro, geçen sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle ağustos ayında bir ameliyat geçiren futbolcuyla ilgili incelemeleri yaparak bir karar sunacak. Bu sezon Tottenham’da henüz forma giyemeyen Janssen’in aralıkta sahalara dönmesi bekleniyor.

Sinan Gümüş şoku

Galatasaray, ligde Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, karşılaşmanın hazırlıkları kapsamında U21 Takımı ile bir antrenman maçı yaptı. Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda 70 dakika üzerinden gerçekleştirilen maçı A Takım 2-1 kazandı. İlk yarıyı U21 Takımı’nın kendi kalesine attığı gol sonrası 1-0 sona erdi. İkinci yarı başında Ahmet Sivri ile U21 Takımı skoru eşitlerken, 65. dakikada Malik Karaahmet’in attığı gol ile maç, A Takım lehine 2-1 sonuçlandı. İlk yarıdaki bir ikili mücadele sırasında sağ üst arka adale grubundan sakatlanan Sinan Gümüş’ün son durumu, bugün yapılacak tetkiklerinin ardından belli olacak.

#Galatasaray
#Sofiane Feghouli
5 yıl önce