|

5 puan farkla şampiyonluğu kaçırıp küme düştüler

Bölgesel Amatör Lig 11. grupta oynayan Kartal Bulvarspor, 5 puanla şampiyonluğu kaçırırken 14 takımlı grupta 54 puanla 4. sırada yer aldı. Bu noktaya kadar herhangi bir sıkıntı yok. Ancak BAL statüsüne göre İstanbul temsilcisi küme düştü. 11. grupta yer alan ve sezonu 5. sırada tamamlayan Beylikdüzüspor da statüye kurban olan bir diğer takım.

Yeni Şafak ve
16:23 - 11/04/2018 Wednesday
Güncelleme: 17:34 - 11/04/2018 Wednesday
Yeni Şafak
BAL statüsüne göre 11. grupta yer alan 4 İstanbul takımından 2'si küme düşerken 1'i play-off oynayacak.
BAL statüsüne göre 11. grupta yer alan 4 İstanbul takımından 2'si küme düşerken 1'i play-off oynayacak.

Farklı illerden takımların yer almasına gayret edilen Bölgesel Amatör Lig 11. grupta ilginç bir tablo oluştu. İstanbul ilinin 4 takım verdiği grupta Kartal Bulvarspor 54 puan topladı ve şampiyonluğu 5 puanla kaçırdı. Bulvarspor, 4. bitirdiği 14 takımlı gruptan düştü. Bulvarspor'un arkasından gelen 5. sıradaki Beylikdüzüspor da lige veda eden bir başka takım oldu. Ligi 3. bitiren Beylerbeyispor ise kendi ilinden gelecek takımla BAL'da kalabilmek için play-off oynayacak.

Peki ortaya çıkan bu ilginç tablonun sebebi ne?
  • Bölgesel Amatör Lig 11. grupta oluşan bu puan durumu belki de dünyada bir ilk olabilir. Farklı illerden gelen takımları aynı lig içerisinde oynatmayı amaçlayan BAL statüsü bu durumun ortaya çıkmasında en önemli etken. Öyle ki 4 İstanbul takımının yer aldığı 11. grupta en üstte yer alan İstanbul takımı ligde kalmaya hak kazanıyor. En üstteki takımın altında kalan ilk takım İstanbul'dan bu lige gelme mücadelesi veren takımla play-off oynuyor. Bu takımların altında kalan 2 İstanbul ekibi de otomatik olarak düşüyor.
BAL statüsündeki ifade;
  • 4 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, dört takım arasında sezon sonu puan tablosunda en üst sırada olan takım Spor Toto BAL’da kalır, ikinci olan takım yerel lig sıralamasına göre bir takım ile baraj müsabakası oynar. En alt sırada olan iki takım yerel lige düşer.


#BAL
#Kartal Bulvarspor
#Beylerbeyispor
6 years ago