|

57. kupa sahibini buluyor

Ziraat Türkiye Kupası’nın 57. sahibi bugün Sivas’ta belli oluyor. Son lig şampiyonu Galatasaray ile kupanın son sahibi Akhisarspor, sezonun ilk kupasına uzanmak için sahaya çıkıyor. Sarı-kırmızılılar daha önce 17 kez Türkiye Kupası’nın sahibi olarak rekora imza atarken, Akhisarspor ise 2. kez üst üste finale adını yazdırdı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 10:04 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mücadele Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.
Mücadele Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.

Futbolda Ziraat Bankasının sponsorluğunda düzenlenen 57. Türkiye Kupası, Galatasaray ile Akhisarspor arasında bugün saat 20.45'te Sivas Yeni 4 Eylül Stadı’nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugün Sivas’ta organizasyonun son şampiyonu Akhisarspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Kostantinos Mitroglou, Akhisarspor’a karşı forma giyemeyecek. Galatasaray, Türkiye Kupası’nda 23. kez finalde mücadele edecek. Kupayı 17 kez ile en fazla müzesine götüren takım olan sarı-kırmızılılar, daha önce 22 kez finalde mücadele etti. Galatasaray, bu maçların sadece 5’ini kaybetti. Akhisarspor, Türkiye Kupası’nda üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek. Ege temsilcisi, kupada geçen sezon yarı finalde Galatasaray’ı eleyerek tarihinde ilk kez finale yükseldi. Akhisarspor, finalde de Fenerbahçe’yi mağlup ederek, kupayı kazanma başarısı gösterdi. Kupada geçen sezon Diyarbakır’da oynanan finalde Akhisarspor, Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

  • 15 ayrı takım kazandı
  • Türkiye Kupası’nı, 56 yıllık geçmişinde şimdiye dek 15 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 17, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaştı. Türkiye Kupası’nın 56 yıllık geçmişinde daha önce 22 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 15’i en az 1 kez kupa sevinci yaşadı. Bunun yanı sıra Kocaelispor 2, Sakaryaspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi. Öte yandan, 15 kez final oynayan Beşiktaş 9, 14 kez finalde yer alan Trabzonspor ise 8 kez güldü. Fenerbahçe, 17 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6’sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu.
Galatasaray 1 kez kaybedip
finale geldi

Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugün Akhisarspor ile karşılaşacak Galatasaray, finale tek yenilgiyle geldi. Sarı-kırmızılılar, 5. turdan dahil olduğu kupada oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle finale geldi. Bu maçlarda 17 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 9 gol gördü. Organizasyonun 5. turunda Keçiörengücü’nü 2-1 ve 1-1’lik iki maçın ardından eleyen Galatasaray, Son 16 turunda Boluspor’u 1-0 ve 4-1’lik skorlarla kupadanın dışına itti. Sarı-kırmızılı takım, çeyrek final ilk maçında evinde 2-0 yendiği Hatay’a deplasmanda 4-2 yenilse de yarı finale yükseldi. Cimbom, yarı finalde Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. İstanbul’daki ilk maç 0-0 beraberlikle sonuçlanırken Malatya’daki müsabakayı 5-2 kazanarak finale çıktı.

Akhisarspor
hiç yenilmedi

Süper Lig’e veda etmesi kesinleşen Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası final maçında bugün Galatasaray’ı yenip kupayı üst üste 2. kez kazanmak için mücadele edecek. Geçen yıl kupa finalinde Fenerbahçe’yi yenerek ilk defa kupayı kazanan Akhisarspor, sezon başında da TFF Süper Kupa maçında Galatasaray’ı mağlup etmişti. Kupayı müzesine götüren 15. ekip olan Akhisarspor, bu sezon 5. turdan başladığı organizasyonda Karagümrük, Kayserispor, Kasımpaşa ve Ümraniyespor’u saf dışı bıraktı. Kupada 8 maçta da mağlup olmayan yeşil-siyahlı ekip, bu müsabakalarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.


  • Kaptanlar kupa için iddialı
  • Ziraat Türkiye Kupası’nda bugün oynanacak maç öncesi takım kaptanı düşüncelerini paylaştı. Galatasaray kaptanı Selçuk İnan yaptığı açıklamada, “Final maçları başka havada oynanır, biz de bunun farkındayız. Sezon başında kaybettik. Maçın çok zor olacağını biliyoruz. İnşallah izleyenlere güzel futbol izlettiririz. Sadece futbolun konuşulduğu güzel bir maç olur. İnşallah sonucunda da kazanan taraf biz oluruz” dedi. Süper Lig’de 33. haftada karşılaşacakları Medipol Başakşehir maçının sorulması üzerine Selçuk, “Hiçbir şey o maçı olumsuz etkilemez. İki maç da çok önemli. 3 günde bir senelik emeklerin karşılığını alabiliriz. Kupa finalini kazanarak Başakşehir maçına daha da moralli çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
  • Akhisarspor kaptanı Güray Vural ise ligin takımı adına iyi geçmediğini ancak sezonu kupa ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Vural, “Rakibimize saygımız sonsuz. Çok zor bir maç olacak, bunun da farkındayız. Ama geçen sene kupayı kazanmış bir takım olarak bu sene de Akhisar’a kupayı götürmek istiyoruz. Takım olarak heyecanlıyız. Bu heyecanımızı sahaya yansıtarak, bu finalin zevkini yaşayarak umarım kazanan taraf biz oluruz. Ligden düştüğümüz için takım ve camia olarak üzgünüz. Bu final maçı ve kulvarı farklı. En azından sezonu bir kupayla kapatmak istiyoruz” diye konuştu.


#​Ziraat Türkiye Kupası
#Akhisarspor
#Galatasaray
5 yıl önce