|

9 sakatın 6’sı derbide sahada

Son haftalarda üst üste gelen sakatlıklardan sonra adeta revire dönen Galatasaray’da derbi öncesinde sevindirici haberler geldi. Kadrosundaki 9 oyuncu sakat olan sarı-kırmızılılarda, Nagatomo ve Emre Akbaba dışındaki oyuncular derbiye hazır hale gelecek. Fernando’nun durumu ise maç günü belli olacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:15 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray'ın kadrosundaki 9 oyuncu sakat.
Galatasaray'ın kadrosundaki 9 oyuncu sakat.

Son haftalarda üst üste yaşanan sakatlıklarla birlikte adeta reviren dönen Galatasaray’da, futbolcuların Fenerbahçe maçına yetişmesi için üst seviyede çaba gösteriliyor. Serdar, Eren, Nagatomo, Emre Akbaba, Feghouli, Fernando, Onyekuru, Belhanda ve Linnes’in tedavilerini yürüten sağlık kurulundan, teknik ekibe iyi haber geldi. Galatasaray, Fenerbahçe derbisine 3 eksikle çıkacak. G.Saray’da 9 oyuncudan 3’ü derbiye yetişemeyecek. Sarı-kırmızılılarda Nagatomo ile Emre Akbaba kesin olarak forma giyemeyecek. Şikayetleri ve tedavisi devam eden Fernando’nun da görev alması zor görünüyor. Ancak Galatasaray’da bu isimler dışında yoğun tedavi gören 6 futbolcu da, teknik heyetin forma vermesi durumunda derbide sahada olacak. Arka adale zorlanması yaşayan Feghouli ile Onyekuru geçtiğimiz hafta düz koşulara başladı. İki futbolcu da kısa süre içerisinde taktik antrenmanına katılacak ve Cuma günü kadroda olacak. Yeni Malatyaspor deplasmanında riske atılmayan Serdar Aziz ve Eren Derdiyok’un ise derbide ilk 11’de görev alması bekleniyor. İki oyuncu da hazır duruma geldi. Bu hafta sakatlanan Belhanda ve Linnes ikilisi ise derbide sahada olacak. Mariano’nun cezalı olması nedeniyle forma giyemeyeceği maçta Linnes’ten gelen haber teknik heyetin yüzünü güldürdü.

FERNANDO İÇİN SEFERBERLİK

Fenerbahçe derbisine yetişmesi zor görünen Fernando için adeta seferberlik ilan edildi. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyetinin özellikle yetiştirilmesini istediği Fernando’yu derbiyi yetiştirmek için çalışılıyor. Brezilyalı yıldız, son güne kadar özel program eşliğinde çalışacak ve derbi gününde durumu belli olacak. Öte yandan Galatasaray, Cuma günü Fenerbahçe ile sahasında oynayacağı derbinin hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen idmanda Yeni Malatyaspor müsabakasında tam süre alan oyuncuların, kendi nabız aralıklarına göre aerob koşu yaptıktan sonra soğuma hareketleriyle çalışmalarını tamamladığı ifade edildi. Belhanda ve Linnes, antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışmalara katıldı. Serdar, Eren, Onyekuru ve Feghouli, takımla beraber ısınma bölümünde yer aldıktan sonra kondisyonerler eşliğinde sahada özel bir çalışma yaptı.

  • Cimbom keskin viraja giriyor
  • Galatasaray, 5 gün içerisinde çok önemli iki maça çıkacak. Geçtiğimiz hafta Malatya deplasmanında liderliğini bırakıp 3. sıraya kadar gerileyen sarı-kırmızılı takım, Cuma günü Fenerbahçe ile evinde karşılaşacak. Cimbom, bu maçtan 4 gün sonra ise Schalke 04 ile deplasmanda karşılaşacak. 5 gün içinde Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde yakın geleceğini tayin edecek iki önemli maça çıkacak G.Saray’da tüm hazırlıklar galibiyet üzerine yapılıyor.
Muslera derbiye abone

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 19 maçla mevcut takımdaki derbi tecrübesi en fazla futbolcu olarak yer alıyor. 2011-12 sezonunda takıma katılan Selçuk ile Muslera, sarı-kırmızılı forma ile Fenerbahçe derbisi tecrübesi en çok olan futbolcular olarak ön plana çıkıyor. Muslera 19, Selçuk ise 18 derbide görev aldı. Uruguaylı file bekçisi, sarı-lacivertli takıma karşı 19 maçta 16 gol yerken, 8 kez de kalesini gole kapadı. Selçuk ise oynadığı 18 derbide rakip fileleri 3 kez havalandırdı.

Biletler satışa sunuldu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbinin biletleri satışa sunuldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre bugün GS Bonus Kart ve GS Mobile sahiplerine öncelikli olarak satılan biletlerin, sadece Galatasaray logolu Passolig kartlarına, yarın günü ise Fenerbahçe kartı dışında kalan tüm Passolig kartlarına satışı yapılacak. Maçın bilet fiyatları 150 ile 1000 TL arasında değişiyor.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Derbi
6 yıl önce