|

90+1'de CENK etti

Beşiktaş, 1461 Trabzon karşısında yine zorlandı, 3 puanı uzatmada Cenk Tosun ile aldı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 08:56 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. maçında 1461 Trabzon'u uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Trabzon'daki maçta yenemediği rakibi karşısında oyunun son 20 dakikalık bölümünde baskı kuran siyah-beyazlılar, ikinci yarıda oyuna giren Cenk Tosun ile sonuca gitti. Puanını 10'a çıkaran Beşiktaş, son iki maç kala liderliği aldı, büyük avantaj elde etti. 29'da Oğuzhan'ın soldan ortasında kaleye yönelen top direkten oyun alanına döndü. İkinci yarıda Gökhan Töre'nin oyunda olduğu bölümde etkili olan Beşiktaş, Quaresma'nın kalecide kalan ve 90'da kalecinin hatasında savunmanın çizgiden çıkardığı şutu ile gole yaklaştı. 90+1'de Gökhan Töre'nin pasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Cenk Tosun, düzgün vuruşla skoru belirledi.



İsmail sakatlandı


Beşiktaş'ın formda oyuncularından İsmail Köybaşı, 37. dakikada rakibine yaptığı faullü hareketin ardından sakatlık geçirdi. Arka adalesinden sakatlanan 27 yaşındaki futbolcu, yerini Quaresma'ya bıraktı. İsmail çıkınca saha içi diziliminde değişikliğe giden Beşiktaş'ta sol beke Olcay, sol açığa ise Kerim geçti. İsmail'in durumu çekilecek MR sonrası belli olacak.



Pedro Franco Arjantin'e kiralandı


Beşiktaş'ta Ramon Motta'nın ardından Pedro Franco'nun da takımdan ayrılığı resmileşti. Siyah-beyazlılar, 24 yaşındaki stoperi Arjantin ekibi San Lorenzo'ya kiralık olarak gönderdi. Beşiktaş Kulübü de borsaya yaptığı açıklamayla transferi duyurdu. Franco'nun satın alma opsiyonu San Lorenzo Kulübü'nde olacak.



Sane Fransa defterini kapattı


Stoper mevkiine mutlak takviye düşünen Beşiktaş için Fransa'dan flaş bir iddia geldi. Fransız medyasında yer alan haberlere göre; 7 yıldır Bordeaux'da forma giyen stoper Lamine Sane, takımla olan tüm ilişiğini kesme kararı aldı. Hafta içi Fransa Lig Kupası'nda oynanacak Lorient maçı için kadroda olmak istemediğini belirten Senegalli oyuncu, "Artık benim için Bordeaux defteri tamamen kapandı" dedi. Teknik direktör Willy Sagnol'la ciddi sorunlar yaşayan 28 yaşındaki stoper, hocasını sakatlığı tam anlamıyla geçmeden Liverpool ve Caen maçlarında oynatmakla suçladı. Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Sane'yi, Aston Villa Kulübü de istiyor.


#Cenk Tosun
#Beşiktaş
#1461 Trabzon
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce