|

A Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız , turnuva öncesi en kritik karşılaşmalarına çıkıyor. Millilerin turnuvaya doğrudan katılabilmesi için grubu ilk iki sıra içerinde bitirmesi gerekiyor.

09:07 - 12/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:35 - 12/10/2019 Cumartesi
Diğer
Milli Takımımız Fransa karşısına liderlik mücadelesi için çıkacak.
Milli Takımımız Fransa karşısına liderlik mücadelesi için çıkacak.

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'ye doğrudan katılabilmek için en kritik virajlardan birisine giriyor. Şu ana kadar oynadığı 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Milli Takım 18 puan ile grupta birinci sırada yer alıyor. Millilerin hemen arkasında ise yine 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Fransa bulunuyor.

Grupta neler oldu?

A Milli Futbol Takımımızın grupta oynadığı ve oynayacağı karşılaşmalar ile puan durumu şu şekilde:

Arnavutluk-Türkiye:
0-2
Türkiye-Moldova:
4-0
Türkiye-Fransa:
2-0
İzlanda-Türkiye:
2-1
Türkiye-Andorra:
1-0
Moldova-Türkiye:
0-4
Türkiye-Arnavutluk:
1-0


A Milli Takım gruptan nasıl çıkar?
  • 1-Fransa'yı yenmemiz durumunda;

Arnavutluk'u 1-0 mağlup eden A Milli Takımımız grupta 18 puan ile birinci sırada yer alıyor. İzlanda'yı da aynı şekilde yenen Fransa 18 puan ile grupta 2. sırada bulunuyor. Üçüncü İzlanda ile aramızda 6 puan fark var. Millilerimizin Fransa'yı yenmesi ve İzlanda'nın da Andorra karşısında kazanması durumunda, daha sonra oynayacağımız 2 maçtan en kötü 1 puan çıkarmamız halinde gruptan çıkıyoruz. İzlanda'nın Andorra karşısında olası bir puan kaybı ile millilerimiz gruptan çıkmayı garantiliyor.

  • 2- Fransa'ya mağlup olmamız durumunda;


Millilerimiz Fransa'ya grup liderliği için gidecek ama olası bir puan kaybında ne olacak? A Milli Takımımızın, Fransa'ya mağlup olması ve İzlanda'nın kazanması durumunda, rakibimiz ile puan farkı 3'e düşecek. Bu durumda oynayacağımız İzlanda ve Andaorra karşılaşmaları bizim için belirleyici olacak.

  • 3- Fransa ile berabere kalırlarsak;

Milli Takımımız deplasmanda Fransa ile berabere kalması ve İzlanda'nın kazanması durumunda, rakibimiz ile puan farkı 4'e düşecek. Sonraki karşılaşmalarda İzlanda ile oynayacağımız maç bizim için önem teşkil ediyor. En kötü ihtimalle son 2 maçta 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet almamız durumunda gruptan çıkıyoruz.

EURO 2020'ye katılım hakkı nasıl belirleniyor?

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar (20 takım), final turnuvasına doğrudan katılma hakkını elde edecek.

Kalan dört takım ise, Mart 2020'de oynanacak UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek takımların oynayacağı play-off karşılaşmaları yoluyla belirlenecek.



#Türkiye
#Fransa
#İzlanda
#EURO 2020
5 yıl önce