|

Abdoulaye Ba 1 ay yok

Genç futbolcu, kupada Giresun, Tuzla ve Antalyaspor; ligde Eskişehir, Çaykur Rize ve Antalyaspor maçlarını kaçıracak. Alves'in cezalı olduğu F.Bahçe'de lig maçı öncesi stoper sorunu patlak verdi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 05:05 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin bu sezon sakatlarla başı dertte. Ziraat Türkiye Kupası'nda önceki gün Giresunspor ile deplasmanda oynanan maçta sakatlanan ve ikinci yarıya çıkamayan Adboulaye Ba'nın yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Dizinden sakatlanan yıldız futbolcunun çekilen MR sonrası durumunun ciddi olduğu tespit edilirken tedavisine hemen başlandı. Senegalli futbolcu, sarı-lacivertli takımda ilk yarıda fazla süre alamasa da; ligde hafta sonu oynanacak Eskişehirspor maçı öncesi Bruno Alves'in cezalı olması nedeniyle teknik direktör Vitor Pereira'nın Kjaer'in yanında ilk 11'deki tek tercihiydi. Alves'in cezalı Ba'nın da sakatlığı sarı-lacivertli takımda stoper problemini gün yüzüne çıkardı. Teknik direktör Vitor Pereira'nın Eskişehirspor mücadelesinde Kjaer'in yanında Kadlec'i oynatması bekleniyor.



Pereira'nın tesellisi van Persie


Stoperde sıkıntı yaşayan F.Bahçe, ikinci yarı öncesinde van Persie'nin iyileşmesiyle teselli buldu. Hollandalı yıldız, F.Bahçe'nin dünkü idmanında takımla birlikte çalıştı. Pereira'nın van Persie'yi kupada riske etmeyeceği öğrenildi. Giresunspor rövanşında başka bir takımla sahada olacağını kaydeden Portekizli hoca, bu kez as oyuncuları sahaya sürecek. Fernandao da Pereira'nın forvetteki tercihi olmayacak.



Fire vermeyen sadece 3 isim var


Son olarak Abdoulaye Ba'nın 1 ay sahalardan uzak kalması, F.Bahçe'nin bu sezon sıkça yaşadığı sakatlıkları akıllara getirdi. 2015-16 sezonunun ilk yarısında sakatlıklarla boğuşan sarı-lacivertlilerde, takımdan ayrı kalmayan isimler sadece kaleci Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Fernandao oldu.



Vedat Muriqi: Para+Uygar+Semih


Fenerbahçe, Giresunspor'un Arnavut asıllı forveti Vedat Muriqi'yi radarına aldı. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ'dan Kosovalı forveti istedi. Sarı-lacivertli yönetim, bu transfer karşılığında Giresunspor'a bir miktar para ve birkaç genç oyuncuyu kiralık olarak önerdi. Aynı zamanda Türk vatandaşı da olan 21 yaşında ve 1.94'lük golcü, bu sezon 17 resmi maçta 9 gol attı. Giresunspor'un bu transfer karşılığında sarı-lacivertlilerden Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra genç forvet Semih Ergül'ü istediği öğrenildi.





#van Persie
#Çaykur Rize
#Eskişehir
#Fenerbahçe
#Giresunspor
8 yıl önce