|

Abdülkerim Bardakcı: "Şampiyon olacağız"

Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'da hazırlıklar sürerken, sezon başı Konyaspor'dan gelen Abdülkerim Bardakcı antrenman öncesi basın mensuplarını sorularını yanıtladı.

12:06 - 25/01/2023 Çarşamba
DHA
Abdülkerim Bardakcı, bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 16 maçta 1 gol 1 asistlik performans sergiledi.
Abdülkerim Bardakcı, bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 16 maçta 1 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin bugün gerçekleştirdiği antrenman öncesinde Abdülkerim Bardakcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Sezon başındaki uyum sürecini çok çalışarak atlattığını aktaran Bardakcı, "Konya gibi bir şehirden İstanbul'a ve büyük bir camiaya geliyorsunuz. Bunun zorlukları var, yeni arkadaşlıklar ediniyorsunuz. Birkaç tane hata yaptım, psikolojik anlamda zorlandım ama genel olarak psikolojisi kuvvetli bir insanım. Her hafta çalışarak bu süreci atlattım" diye konuştu.

Giresunspor maçında Victor Nelsson'un cezalı olmasından dolayı oynayamayacağının hatırlatılması üzerine ise Bardakcı, genç oyuncuların en iyisini yapacağına inandığını belirterek, "Kimsenin şüphesi olmasın. Emin, Metehan ve Ross. Genç olmalarına rağmen üçü de çıkıp aslanlar gibi mücadele edecektir" ifadelerini kullandı.


"Bana göre şampiyon olacağız"

En iyi futbol oynayan takımın kendileri olduğunu ve şampiyonluğun en kuvvetli adayı olduklarını belirten tecrübeli oyuncu, "Bizim sene başından beri tek odaklandığımız şey, şampiyonluk. Bana göre de Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. En iyi futbolu oynayan, en iyi mücadele eden biziz. Aile ortamımız var. Bu da başarıyı getiriyor" ifadelerini kullandı.

Abdülkerim Bardakcı: "Milli forma için sabırsızlanıyorum"

Performansının iyi olduğunu ve milli takımdan davet beklediğini belirten tecrübeli savunmacı, "Her Türk futbolcu gibi ben de davet bekliyorum. Şu anda iyi bir performans sergiliyorum. Oraya gidip milli formayı terletmek için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu.

  • Hücumda ve savunmada çok iyi bir görüntü çizdiklerini aktaran Bardakcı, "Defansı en önde, hücumu en geride başlatıyoruz. Şu an için her ikisi de çok iyi. İnşallah az gol yemeye ve çok gol atmaya devam ederiz" diye konuştu.
"Nelsson ile çok iyi anlaşıyoruz"

Galatasaray'ın savunma performansının geçen seneye göre çok daha olumlu noktaya erişmesi üzerine gelen bir soruya ise Abdülkerim Bardakcı, "Geçen sene psikolojik olarak kötü zaman geçiren bir Galatasaray vardı ve ister istemez oyuncular bundan etkileniyordu. Kişisel olarak ben Marcao'yu çok beğeniyorum. Takım iyi olunca savunmayı da iyi yapıyorsunuz. Biz, Victor ile çok iyi anlaşıyoruz. Geçen maçtan sonra da söyledim, arkamızda Muslera gibi bir faktör var. O da bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

"İnşallah gollerime başlayacağım"

Hücum anlamında takımına daha fazla katkı vermek istediğini belirten 27 yaşındaki oyuncu, "Benim en önemli özelliklerimden birisi mücadelenin yanı sıra oyun kurabilmek. Takımıma daha fazla katkı sağlamak istiyorum. Geçen sene çok gol atmıştım, bu sene çok kaçırdım. İnşallah gollerime de başlayacağım" şeklinde konuştu.


"Daha farklı olabilirdi"

Şu anda eriştiği seviyeye çok daha erken yaşta erişememe sebebiyle ilgili olarak ise Bardakcı, "Benim de en çok üzüldüğüm konulardan birisi bu. Konyaspor'dayken alt liglere çok fazla kiralık gittim. Ben de geç kaldığımı düşünüyorum. Daha genç yaşlarda bu seviyeyi yakalasaydım çok farklı olabilirdi. Her şey nasip kısmet. Nasibimizde böylesi varmış" dedi. 

  • Bardakcı, "Avrupa'da bir kulüpte forma giyme hayalin var mı?" sorusuna ise, "Şu anda tek odaklandığım şey, Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamak. İnşallah Galatasaray'ın bir efsanesi olarak kalabilirim" şeklinde cevap verdi.


#Galatasaray
#Abdülkerim Bardakcı
#Süper Lig
1 yıl önce