|

'Adaylığını koysa devlet başkanı seçilir'

İzlandali gazeteci Hördur S Jonsson, İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü İsveçli Lars Lagerbäck için, "Gelecek hafta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde 'Lagerback adaylığını koysa devlet başkanı seçilir'' dedi.

Yeni Şafak
10:57 - 19/06/2016 Sunday
Güncelleme: 08:06 - 19/06/2016 Sunday
DHA
Lars Edvin "Lasse" Lagerbäck, İsveçli futbol menajeri olup 2014'den beri İzlanda Milli Takımı'nı çalıştırmaktadır.
Lars Edvin "Lasse" Lagerbäck, İsveçli futbol menajeri olup 2014'den beri İzlanda Milli Takımı'nı çalıştırmaktadır.

İsveçli futbol adamı Lars Lagerback, İzlanda futbol tarihinde ilk defa İzlanda'yı daha Avupa Futbol Şampiyonası'na taşıdığı zaman ülke çapında çok popüler olmuştu. İsveç televizyon kanalı SVT'ye konuşan İzlandalı gazeteci Hördur S Jonsson, ''İzlanda'da bir hafta sonra başkanlık seçimleri var. Lars Lagerback seçimlerde adaylığı koymuş olsaydı, devlet başkanı seçilebilirdi. Zira şu anda bütün İzlanda'da ondan daha fazla saygı duyulan bir başka kimse yok'' dedi.



Avrupa Futbol Şampiyonası ilk maçında Portekiz ile 1-1 berabere kalarak sürpriz yapan İzlanda, dün oynadığı Macaristan maçında da son dakikalarda kendi kalesine attığı gol ile yine 1-1 berabere kalarak, galibiyetten olmuştu.



Dün oynanan İzlanda-Macaristan maçını İzlanda nüfusunun yüzde 7.5'ini oluşturan yaklaşık 10 bin İzlandalı tribünden izledi.





#Lars Lagerbäck
#Hördur S Jonsson
#İzlanda
8 years ago