|

Adem Metin Türk: Türkiye bana umut oldu

Türk vatandaşlığına geçerek 14 Yaş Altı Milli Takımı'na seçilen Suriyeli Adem Metin Türk, Türkiye'nin kendisi ve ailesi için umut olduğunu belirterek hedeflerini anlattı.

Yeni Şafak
10:26 - 2/05/2017 Salı
Güncelleme: 10:41 - 2/05/2017 Salı
Diğer
Türk vatandaşlığına geçen genç yıldız, geleceğin Messi'si olarak görülüyor.
Türk vatandaşlığına geçen genç yıldız, geleceğin Messi'si olarak görülüyor.

Suriye'deki savaşın mağduru binlerce çocuktan biri olan Adem Metin Türk, Türk vatandaşlığına geçmesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vesile olduğunu söyleyerek, "Türkiye benim ve ailem için umut oldu" ifadelerini kullandı.

Sabah'a konuşan Suriye asıllı 14 yaşındaki yıldızın röportajından öne çıkanlar şunlar:

"Futbol benim her şeyim"
  • Babam bana 2 yaşında ayaklarının üzerinde dimdik durmaya başladığından beri top oynuyorsun diyor. Futbol oynamaktan çok keyif alıyorum, topa dokunmak sahada olmak bana zevk veriyor. Futbol benim için her şey çünkü bunu yapmazsam ailemin durumu kötü olurdu.
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım"
  • Ben buraya geldiğimde Türk vatandaşı değildim ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun benim Türk vatandaşı olmama yardımcı oldu, benimle özel olarak ilgilendi. Türkiye hem benim hem de ailemin geleceğine umut oldu. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın karşısında topla hareketler yaparken, çok heyecanlandım, tarif etmesi zor duygular hissettim.
"Türkiye'de güvendeyim"
  • Türkçeyi daha iyi anlamak için okula yaşıtlarımdan daha alt sınıfta başladım. Türkçeyi öğrendim ve buraya alıştım. Burada insanlar bize çok iyi davranıyor. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, bu ülkede kendimi güvende hissediyorum.

"Emre Mor'u çok beğeniyorum"
  • Şu an U14 Milli Takımı'nda forma giyiyorum. Her insanın bir hedefi var. Benim de en büyük hayalim ve hedefim A Milli Takım forması giymek. Çünkü Türkiye bana kucak açtı, beni savaşın ortasından aldı. Bu ülkenin insanını çok seviyorum. Arda abi gibi Barcelona'da oynamak benim için büyük gurur olur. Türk futbolculardan en çok Emre Mor'u beğeniyorum. Tuttuğum takım Galatasaray ama pek maçlarını izleyemiyorum.

#Adem Metin Türk
#Recep Tayyip Erdoğan
#Emre Mor
7 yıl önce