|

Advocaat'ın transfer etmek istediği isim Siem de Jong

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat dün gerçekleştirilen imza töreninde takıma yapılacak takviyeler için belki 1 takviyemiz olabilir demişti. Hollandalı teknik adamın Pereira döneminde de istenilen 10 numara bölgesi için yönetime öneride bulunduğu aktarıldı.

Yeni Şafak
17:15 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe Tenik Direktörü Dick Advocaat'ın Hollandalı futbolcu  Siem de Jong'u istediği belirtildi.
Fenerbahçe Tenik Direktörü Dick Advocaat'ın Hollandalı futbolcu Siem de Jong'u istediği belirtildi.

Fenerbahçe'de Dick Advocaat, sarı lacivertli yönetimle yaptığı toplantıda transfer konusundaki fikirlerini paylaştı. Hollandalı teknik adam, 4-3-3 sisteminde bir takım kuracağını anlattığı görüşmede ofansif özellikleri kuvvetli bir orta saha istedi.



Yaz transfer dönemi başından bu yana 10 numara arayışlarında ola yönetim ise Advocaat'a görüştükleri ve izledikleri isimlerin bilgisini verdi. Hakim Ziyech, Belhanda gibi isimlerin maliyet açısından kulübü zorlayabileceği aktarılırken Valbuena ismini ise Hollandalı hoca kabul etmedi.



Siem de Jong ismi ön plana çıktı

Dick Advocaat, transfer için Newcastle United forması giyen Siem de Jong ismini yönetime verirken bu isim için çalışmaların başladığı ifade edildi. 2014 yılında Ajax'tan İngiliz kulübüne gelen futbolcu için 8 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödenmişti. Sarı lacivertli kulübün bu transfer için kiralama yolunu izleyeceği öğrenilirken Advocaat'ın da transferde belirleyici olacağı belirtildi.


Newcastle United'ın bu sezon Championship'te mücadele edecek olması sebebiyle bu avantajı da kullanmak isteyen Fenerbahçe yönetiminin takımdaki Hollandalı futbolcuları Van Persie ve Van der Wiel'den de transferde yardım isteyecek.















Siem de Jong geçtiğimiz sezon Newcastle United formasıyla 18 Premier Lig maçına çıkabilmişti.























#Fenerbaheçe
#Siem de Jong
#Dick Advocaat
8 yıl önce