|

Ağalık yeniden Seyfettin Selim'in

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesini Seyfettin Selim bir yıl aradan sonra yeniden kazandı. 522 bin TL ödeyen Selim böylece toplamda altıncı kez bu unvanı elde etti.

Efkan Bucak
00:00 - 22/06/2014 Pazar
Güncelleme: 16:01 - 22/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
Ağalık yeniden Seyfettin Selim'in
Ağalık yeniden Seyfettin Selim'in

İlk kez 2008 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu unvanı elde eden ve üst üste beş yıl ağalığı kimseye bırakmayan Seyfettin Selim geçen yıl açık artırmada Antalyalı Yusuf Mecek'e kaybetmişti. Bu yılki açık artırmaya Seyfettin Selim ve Yusuf Mecek'in dışında İzmitli iş adamı Mustafa Kaşgül girdi.

222 bin TL'de başlayan açık artırmada Selim 454 bin'e çıktıktan sonra önce Mecek ardından Kaşgül çekildi. Bunun üzerine bedeli 522 bin TL'ye çıkaran Seyfettin Selim yeniden ağa oldu.

Toplamda 6. Kez ağa olan Seyfettin Selim kendisine ait olan cumhuriyet tarihinin en fazla Kırkpınar ağası olma rekorunu kırdı.

Trabzonlu kökenli bir ailenin çocuğu olarak Sakarya'da doğan Seyfettin Selim İstanbul'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi… Selim ayrıca Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Büyükçekmece Belediyespor'un da başkanı.


10 yıl önce