|

Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı

Trabzonspor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, 87 yaşında vefat etti. Özyazıcı için eski Avni Aker Stadyumu yerine yapılan millet bahçesinde anma töreni düzenlendi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, törende duygu yüklü konuşmalar yaptı. Kılınan cenaze namazının ardından Trabzonspor'un efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı.

09:57 - 19/02/2023 Pazar
Güncelleme: 15:28 - 19/02/2023 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor, Ahmet Suat Özyazıcı döneminde 1'i İkinci Lig'de olmak üzere 5 lig şampiyonluğu kazandı.
Trabzonspor, Ahmet Suat Özyazıcı döneminde 1'i İkinci Lig'de olmak üzere 5 lig şampiyonluğu kazandı.

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan bordo-mavili takımın efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı, dün akşam saatlerinde Trabzon'daki evinde hayatını kaybetti. Özyazıcı için bugün millet bahçesinde anma töreni yapıldı.


Sürmen: Onu 8. şampiyonluğumuzun simge şapkası ile hatırlıyoruz

Törende konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Çok değerli büyüğümüz Trabzon futbolunun efsanesi değerli ağabeyimiz sayın Özyazıcı’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ile sizlere hitap ederken; ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Bugün burada ve buradan hitap etmenin çok önemli başka bir şeyi de var. Avni Aker’in ve Yavuz Selim’in üzerindeyiz. Rahmetli ağabeyimiz efsane futbolcumuz hocamız bu sahalarda futbol oynadığı zaman onu izleme şansını yakalamış nesillerdik. O nedenle kendimi futbol dünyasında Trabzon efsanesini görmüş ve izlemiş biri olarak şanslı hissediyorum. Sayın rahmetli Özyazıcı’nın az önce öz geçmişini sundular. Türkiye’de kaç kişi bu vasıflara sahiptir? Biz onu Trabzonspor’da hem futbolcu olarak hem hoca olarak hem şehrin ağabeyi olarak hem en çok şampiyonluk kazanan hocası olarak ve 8. şampiyonluğumuzun simge şapkası ile hatırlıyoruz. Onu hiç unutmayacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve Allah’tan rahme diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.


Avcı: Gençliğimin efsane hocası

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Ahmet Suat Özyazıcı'yla ilgili düşüncelerini paylaştı. Deneyimli teknik adam, "Hepimizin başı sağ olsun. Benim gençliğimin efsane hocası. Trabzonspor’u dört büyük yapan, uzaktan hayranlıkta seyrettiğimiz ve takip ettiğimiz bir süreci gençliğimde yaşadım. Trabzon’da bir organizasyona geldiğimde kendi esnaf dükkanında çalışırken ilk tanışma fırsatım o zaman oldu. Trabzonspor teknik direktörü olduktan sonra iki kez evde bir kez hastanede ziyaret ettim. Bizim için örnek aldığım insandı. Kulüpte ve müzede dolaşırken, Trabzonspor tarihini iyi bildiğim için fotoğraflara bakıyordum. Ahmet hocamızın kupa aldığında oyuncuların sırtında gezerken eşofmanın üzerinde kasketi vardı. Benim çok dikkatimi çekti. Kaskete meraklıydım, takıyordum. Bir gün müzede inşallah yer alırım dedim. 'Kupa alırsam kasket takacağım' dedim. O gün kupayı alırken kasket yanımdaydı. Trabzonspor’un ve Trabzon şehrinin başka bir renk, başka bir takım tutulmamasının başlangıcının adımını atan hocamızı rahmetle anıyoruz. 27 aydır buradayım ve iki efsanenin ayrılışına şahit oldum. Trabzon şehrine ve takımına, ülke futboluna çok büyük katkılar sağladılar. Başımız sağ olsun" dedi.



Güneş: Güle güle hocam

Beşiktaş'ın Trabzonlu teknik direktörü Şenol Güneş ise, "Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Acımız büyük. Hepimizin sevdiği, saydığı, gurur duyduğu sevgili büyüğümüzdü. Başarılı spor hayatı, aile hayatı olan mutluluğu olan değerli büyüğümüzdü. Hikayeleri çok büyük. Biz hep rahmetlileri anlatarak izah etmeye çalışıyoruz. Keşke o hikayelerini yaşıyorlarken belgesele dönüştürerek halkın bilgi ışığı ile buluştursaydık. Artık onları kaybettik. Onlar bizden uzaklaştılar. Gelecek nesillere onların verecek olduğu geçmişten gelen çok büyük değerler vardı. Asla unutulmazlar. Onların yaptıklarını anlatıp, izah edebilirsek geleceği kurmak için geçmişi iyi irdelemek gerekiyor. Hepimiz üzgünüz. Onların yaptıklarını çalışırken ne eziyet çektiklerini bilerek söylüyorum bunların belgesele dönüşmesi gerekiyor. Bu şehre hizmetlerde bulundular. Ahmet ağabeyin acıyı çekerken bile sabrı vardı. O çok daha fazlasını bilirdi. Hoşgörüsü çok fazlaydı. Güle güle hocam" sözleriyle Özyazıcı'ya veda etti.


Şenol Güneş konuşmasının ardından Özyazıcı'nın tabutuna dokundu.

Ağaoğlu: Ahmet Suat Özyazıcı aynı zamanda bir filozoftu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da duygularını paylaştı. Ağaoğlu, "Çok önemli bir değerimizi, Trabzonspor efsanesini, temel taşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ahmet Suat Özyazıcı, sadece değerli bir sporcu ve başarılı bir hoca değil, benim gözümde aynı zamanda bir filozoftu. Türk futbolunun yapısını ve ihtiyaçlarını onun kadar ancak bir filozof analiz edebilirdi. Türk futbolunun başı sağ olsun. 16 kupalı bir hoca ama bir o kadar da mütevazıydı. Hepimizin başı sağ olsun. Nur içinde yatsın" dedi.


Son yolculuğuna uğurlandı

Özyazıcı, öğle namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Sülüklü aile mezarlığına defnedildi.


Özyazıcı'nın mezarı

Cenaze namazına Ahmet Suat Özyazıcı’nın ailesinin yanı sıra; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonsporlu futbolcular Uğurcan Çakır, Yusuf Yazıcı, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Ahmetcan Kaplan ve Abdülkadir Ömür, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, bordo-mavili kulübün eski yöneticileri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda seveni katıldı.


Ahmet Suat Özyazıcı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Sülüklü aile kabristanlığında toprağa verildi.




Anadolu futbol ihtilalini gerçekleştirdi

Ahmet Suat Özyazıcı, 1936 yılında Trabzon'da doğdu. Özyazıcı futbola 1954 yılında Yolspor'da başladı. 1956 yılında İdmanocağı'nda oynamaya başlayan Özyazıcı, daha sonra askerlik nedeniyle Ankara Havagücü Takımı'nda yer aldı.


Ahmet Suat Özyazıcı, profesyonelliğe ilk adımı 1967 yılında kurulan Trabzonspor'da attı ve 1969 yılında futbol yaşantısını noktaladı. İlk antrenörlük deneyimi 1970 yılında A takımda yardımcı antrenör olarak yapan Özyazıcı, 1971 yılında Trabzonspor Genç Takımı'nın başına geçti ve takımı Karadeniz Bölge Şampiyonu yaptı.


Özyazıcı, 1972-73 sezonunun ikinci yarısında Trabzonspor'un başına geçerek ilk yılında 1 gol averajla şampiyonluğu kaçırdı ancak ikinci sezonunda Trabzonspor'u şampiyon yaparak Birinci Lig'e çıkarmayı başardı.


Ahmet Suat Özyazıcı, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Anadolu futbol ihtilalini gerçekleştirerek şampiyonluğu Anadolu'ya taşıdı ve ligde 4 şampiyonluk yaşadı. Özyazıcı, Trabzonspor'un dışında Bursaspor ve Sarıyer'i çalıştırdı. Özyazıcı, Sarıyer'i Balkan Şampiyonu yaptı.


Özyazıcı, evli ve 4 çocuk babasıydı.



#Trabzonspor
#Ahmet Suat Özyazıcı
#Trabzon
1 yıl önce