|

Akcan, 3 puan çok önemliydi

Cihan
00:00 - 16/03/2008 Pazar
Güncelleme: 10:49 - 16/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
Akcan, 3 puan çok önemliydi
Akcan, 3 puan çok önemliydi

Galatasaray, Ankaraspor karşısında 1-0'lık galibiyetle zirvede önemli bir virajı daha kayıpsız geçti. Antrenör Ahmet Akcan, çok önemli 3 puan aldıklarını ve tedavi için Almanya'ya giden Feldkamp'ın kısa sürede döneceğine inandığını kaydetti.

Zirve mücadelesi veren Galatasaray, rahatsızlığı nedeniyle Almanya'dan dönemeyen Teknik Direktör Carl Heinz Feldkamp'ın yokluğunda ligden düşmemek için şiddetle puana ihtiyacı olan Ankaraspor'u Ankara'da yenmeyi başardı. Takımın başında maça çıkan antrenör Akcan, "3 puan bizim için çok önemliydi. Ankaraspor'un durumunun kritik olduğunu da biliyorduk. 1 golle de olsa 3 puan alan futbolcularımı kutluyorum." diye konuştu.

Teknik direktör Feldkamp'ın durumuyla ilgili olarak kulübün resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlandığını belirten Akcan, maçtan sonra Feldkamp'la kısa bir görüşme yaptığını bildirdi. Akcan, Feldkamp'ın galibiyetten dolayı çok sevindiğini belirterek, 'Kendisinin yarın sabah bir kontrolü daha var. O kontrolden sonra dönüşü konusunda daha kesin bir bilgi verilecek. Benim şahsi görüşüm, dönüşü çok kısa sürecektir." dedi.

Galatasaray kalecisi Aykut da maç sonrası yaptığı açıklamada, ilk kez 4 maç üst üste forma giyme şansı bulduğunu belirterek, bu şansı çok çalışarak kazandığını söyledi. İnanılmaz bir maç çıkarttıklarını belirten kaleci Aykut, "Ümit yine bir golle bizi kurtardı. Servet'in performansı çok iyi hiç kimse tartışamaz. 3 kaleci beraber Galatasaray için çalışıyoruz. Takım halinde çok iyi oynuyoruz." diye konuştu.

Ankaraspor Teknik Direktörü Saffet Susiç ise maç sonrası açıklamasında, bu yenilgiyle durumlarının zora girdiğini ifade etti. Maça iyi başlayan taraf olduklarını ve ilk 15 dakika içinde 2 gol pozisyonu elde ettiklerini anlatan Susiç, "Futbolcularıma bir şey söyleyemiyorum. 90 dakika boyunca çok koştular. Galatasaray'a pozisyon vermediler. Ne yazık ki şanssızdık. Bu mağlubiyetten sonra durumumuz gerçekten zorlaştı." dedi.

16 yıl önce