|

Akçay öyle bir gaf yaptı ki..

Trabzonspor Teknik Direktörü, Dinamo Minsk maçı öncesi, ''Sychev''e dikkat etmeliyiz'' dedi, bunun üzerine Belaruslu bir gazeteci, ''Sychev takımdan ayrıldı'' diye araya girdi.

-
00:00 - 31/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 31/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Akçay öyle bir gaf yaptı ki..
Akçay öyle bir gaf yaptı ki..

Akçay bu kez, ''Ben onun sakatlık yüzünden oynamadığını sanıyordum'' dedi.

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Beyaz Rusya''nın Dinamo Minsk takımı ile karşılaşacak olan Trabzonspor''da karşılaşma öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Mustafa Reşit Akçay büyük bir gaf yaptı. Bu sezon takımın başına geçen deneyimli çalıştırıcı rakiple ilgili açıklamalarda bulunurken ''Çok zor bir maç bizi bekliyor. İki ekip için de kolay olmayacak. Rakibimizde Veselinovic, Figueredo ve Stasevich gibi tehlikeli isimler var. Ancak en dikkat etmemiz gereken oyuncu Sychev.'' dedi. Bunun üzerine araya giren Belarus''lu bir basın mensubunun, ''Öyle fakat Sychev takımdan ayrıldı'' demesinin üzerine Akçay ''Ben onun sakatlık ya da taktiksel nedenlerle oynamadığını düşünüyordum. Takımdan ayrılması Dinamo''yu zayıflatmaz, rakibimizde onun yerini doldurabilecek bir çok önemli isim mevcut'' diyerek yaptığı hatayı toparlamaya çalıştı.

İşin diğer boyutu ismi geçen Dmitri Sychev''in geçtiğimiz yıl Akçay''ın bahsettiği kadar etkili olamaması. Sezonun ilk yarısını Lokomotiv Moskova''da geçiren 29 yaşındaki forvet, Rusya temsilcisiyle sadece 6 maçta 22 dakika süre alırken skor üretme başarısı gösteremedi. Ligin ikinci yarısında Dinamo Minsk''e kiralık olarak gelen Sychev, 17 karşılaşmanın 6''sında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. 11 karşılaşmada süre alan deneyimli forvetin süre aldığı 664 dakikada gol ve asisti de bulunmuyor.

KAYNAK: TOTEMSPOR

11 yıl önce