|

Akhisar şoku

23. hafta Beşiktaş’a mağlup olan Fenerbahçe, dün Akhisar karşısında da varlık gösteremedi. Rakibine evinde 3-2 yenilen Sarı lacivertliler zirve yarışında ağır yara aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:47 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 yenildi.
Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 yenildi.

Ligde geçen hafta Beşiktaş yenilgisiyle zirve yarışında ağır yara alan Fenerbahçe, Kadıköy’de Akhisarspor’a mağlup olunca, şampiyonluk yarışında lider ile aradaki puan farkı 6’ya yükseldi. Büyük heyecana sahne olan maçta Ege temsilcisinin gollerini Serginho, Seleznyov ve Larsson kaydetti. Fenerbahçe’nin gollerini ise Giuliano ve Aatif attı.

Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 yenildi. Manisa ekibine galibiyeti getiren golleri Serginho, Seleznov ve Larsson kaydederken, sarı-lavivertlilerin sayıları Giuliano ve Aatif'dan geldi. Geçen hafta Beşiktaş'a yenilerek zirve yarışında yara alan Fenerbahçe, Akhisar mağlubiyetinin ardından liderin 6 puan gerisinde kaldı. Sarı-lacivertliler, bu sonucun ardından evinde 9 maç sonra sahasından puansız ayrıldı. F.Bahçe, Sarı-lacivertliler, sezon içinde geriye düştüğü 10 maçın 4'ünde yenilirken, 6'sında beraberlik aldı.

Manisa ekibi ise ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağında Akhisarspor golü buldu. 14. dakikada Ömer Bayram'ın soldan kullandığı serbest vuruşa ön direkte kafa vuruşunu yapan Serginho, yakın direkten topu ağlara gönderdi: 0-1. Oyunu rakip alana yıkıp gol arayan Fenerbahçe, 35. dakikada kontrataktan ikinci golü yedi. Sol kanatta rakibinden kaptığı topla ceza sahası çizgisine doğru inen Muğdat'ın penaltı noktasına doğru çıkardığı pasta Seleznov rahat bir vuruşla ağları buldu: 0-2. 38'de Giuliano ile verkaça girerek ceza sahası içinde topla buluşan Hasan Ali'nin karşı karşıya çektiği şutu kaleci Lukac kurtardı.

İKİNCİ YARIDA GOL DÜELLOSU

Maçın ikinci yarısında 10 dakikada 3 gol oldu. 57. dakikada Hasan Ali'nin soldan ortasında, Dirar'ın ceza sahası içinde kafayla indirdi. Altıpasın içindeki Giuliano, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-2. 59'da Eray'ın, Hasan Ali'den sıyrılıp yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Larsson'un kafa vuruşu ağlara gitti: 1-3. 67'de Hasan Ali'nin soldan ceza sahası önüne doğru çıkardığı topla buluşan Aatif'ın penaltı noktası üzerinden çektiği şut ağlarla buluştu: 2-3. Kalan dakikalarda gol bulamayan sarı-lacivertliler ligde son iki haftada 6 puan kaybetti.


Golde ofsayt tartışması

Fenerbahçe'nin Akhisarspor'a yenildiği maçın 81. dakikasında Giuliano'nun ortasına hareketlenen Mehmet Topal için ofsayt bayrağı kalktı. Pozisyonun devamında Mehmet Topal'ın indirdiği topu Soldado ağlara gönderdi ancak o top gol değeri kazanmadı. Pozisyondaki ofsayt kararı tartışmalara neden oldu. 64. dakikada ise Fernandao ceza sahası içinde yerde kaldı, F.Bahçe penaltı beklerken, hakem Arda Kardeşler devam kararı verdi. Eski hakem Deniz Çoban, "Fernandao'nun pozisyonunda penaltı var ve Lopes ikinci sarı kartla oyun dışında kalmalıydı" dedi.


Artık şampiyonluk bizim elimizde değil

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 yenildikleri Akhisar maçını değerlendirirken, "Şampiyonluk kendi elimizde değil" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, yaptığı açıklamada "Kafamdaki en kötü senaryo gerçekleşti. Bir serbest vuruş golüyle geri düştük. Daha sonra bir kontra atak golüyle 2. golü kalemizde gördük. 3. golden sonra oyun düzenimiz bozuldu. Ne söylesem boş. Lider ve takipçisiyle aramızdaki fark 6 puana çıktı. Artık şampiyonluk kendi elimizde değil. Bundan sonra rakiplerin kaybetmesini beklemekten ve tüm maçlarımızı kazanmaktan başka çaremiz yok. Maçı çevirecek 6-7 pozisyon bulduk, ancak değerlendiremedik. Verilmeyen penaltı vardı. Eşitliği sağlayacak morali düzeltecek hamleler vardı. Maçı hakemden anlatamam. Biz oyun içine giremedik” dedi.

CÜNEYT ÇAKIR 8 OLMAYAN FAUL VERDİ

Maçın hakeminin kritik hatalar ypamısan rağmen iyi yönetim gösterdiğini belirten Aykut Kocaman, “Beşiktaş deplasmanında Cüneyt Çakır 8 tane olmayan faulu verdi ve bunların ikisinde atağımızı kesti. 6'sı ceza alanımıza giren fauller oldu. Kupada Fırat Aydınus futbol hayatımda ender sahnelerden birini gösterdi. Taç hırsızlığı yapıldı Beşiktaş stadında. Bugün Arda Kardeşler maçı çok güzel yönetti ve dimdik durdu. Keşke oralarda da o hakemler dimdik durabilse” ifadelerini kullandı.

Bahane yok, hatalar yaptık

F.Bahçeli Nabil Dirar, Akhisar maçında çok hatalar yaptıklarını söyledi. Faslı oyuncu, “Yorgun değildik, bir bahanesi yok. Hatalar yaptık. İlk golü duran toptan yedik. Bizim için kırıcı bir goldü. İkinci yarıda skoru çevirmek istiyorduk ama 3. golün ardından geri dönmeyi başaramadık” dedi. Dirar, sezon başında çok puan kaybettiklerini de dile getirirken, “Artık kaybedecek bir şeyimiz yok. 6 puan önümüzdeler. Önümüzde 10 maç var. Her maçta kazanmak için sahada olacağız" diye konuştu.

Mahmut Uslu taraftarla tartıştı

Fenerbahçe'nin Akhisarspor'a yenildiği maçın ardından Ülker Stadyumu'ndan gergin anlar yaşandı. Taraftarların büyük bir bölümü başkan Aziz Yıldırım ve yönetimini istifaya davet ederken, yönetici Mahmut Uslu, taraftarlarla tartıştı. İstifa tezahüratlarının ardından montunu çıkartan Mahmut Uslu, Fenerium Alt tribününde yer alan sarı-lacivertli taraftarlarla sert bir tartışma yaşadı. Bu sırada da yönetime yönelik istifa tezahüratları da sürdü.

#​Fenerbahçe
#Akhisarspor
#Mahmut Uslu
6 yıl önce