|

Akhisarspor-Beşiktaş: 1-3

Beşiktaş, Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Akhisarspor'u 3-1 mağlup etti. Mücadeleye ise ev sahibi ekibin mücadelenin esame listesine TFF kurallarına aykırı olarak 13 yabancı futbolcu yazması damga vurdu.

Yeni Şafak
21:14 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 yendi ve zirveye 3 puan daha yaklaştı.
Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 yendi ve zirveye 3 puan daha yaklaştı.

Süper Lig'in ilk yarısını istediği gibi geçiremeyen Beşiktaş, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Yeni transferler Burak Yılmaz ve Mirin'in ilk 11'de başladığı maçta siyah beyazlılar, Akhisar deplasmanından 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Maça iki takım da çok hızlı girerken perde muhteşem bir golle açıldı. 23. dakikada ceza sahası dışından inanılmaz bir şut çıkaran Dorukhan Toköz, bu sezonun en güzel gollerinden biriyle Beşiktaş'ı öne geçirdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan siyah beyazlılar ikinci yarıya da fırtına gibi girdi. 48'de Quaresma'nın ortasında kafayı vuran Gökhan Gönül skoru 2-0'a getirirken, 76'da sahneye çıkan Cyle Larin farkı üçe çıkardı. 81'de Cikalleshi'nin attığı gol ie maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla Beşiktaş 29 puana yükselirken Akhisarspor 17 puanda kaldı.
Akhisarspor'dan kural hatası
  • Beşiktaş'ın Akhisarspor ile oynadığı Süper Lig maçında ev sahibi ekip kadrosunda 13 yabancı futbolcu bulundurdu. TFF talimatlarına göre bir takım 21 kişilik kadroda en fazla 12 yabancı futbolcu bulundurabilir. Esame listesinde ortaya çıkan bu detay sonrasında TFF'nin Akhisarspor-Beşiktaş karşılaşmasını 3-0 siyah beyazlılar lehine tescil edebileceği belirtildi.


#Beşiktaş
#Akhisar
5 yıl önce