|

Akhisarspor TFF'nin kuralına uymadı: 13 yabancı kadroda

Akhisarspor ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig mücadelesinde ev sahibi ekibin esame listesinde 13 yabancı futbolcu yer aldı. TFF'nin sezon başındaki açıklamasına göre 21 kişilik kadrolarda takımlar en fazla 12 yabancı futbolcuyu tercih edebileceklerdi.

Yeni Şafak
21:40 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 00:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Akhisarspor'un Beşiktaş maçı kadrosunda 13 yabancı futbolcu yer aldı.
Akhisarspor'un Beşiktaş maçı kadrosunda 13 yabancı futbolcu yer aldı.

TFF Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu Müsabakaları Statüsüne göre bir takım, 21 kişilik müsabaka isim listesinde en fazla 12 yabancı oyuncuya yer verebilirken, Ege temsilcisinin, Spor Toto Akhisar Stadı'nda Beşiktaş ile yaptığı maçta TFF kayıtlarına göre kadrosunda 13 yabancı yer aldı.

Futbol Müsabaka Talimatı 22. madde 'd' bendine göre Akhisarspor'a "Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması" nedeniyle hükmen mağlubiyet kararı verilebilir.

Maçın sonucu ve g
oller ne olacak?

Beşiktaş, tamamlanan mücadelede Akhisarspor'a karşı 3-1'lik üstünlük sağladı. Siyah beyazlıların gollerini Dorukhan, Gökhan Gönül ve Larin attı. Peki bu goller resmi verilerde yer alacak mı?

MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu konuyla ilgili şöyle konuştu;
  • "Kurallar çok net. Beşiktaş'ın itirazına gerek kalmaksızın Akhisarspor mağlup sayılır. Burada statüye aykırı hareket edildiği için itiraza gerek yok. Beşiktaş'ın itiraz edip etmemesi çok önemli değil. Akhisarspor'un attığı gol geçerli sayılmayacak. Beşiktaş'ın attığı goller geçerli."


#Akhisarspor
#Beşiktaş
#Süper Lig
5 yıl önce