|

Alan gün sayıyor

Galatasaray’ın bir süre önce anlaşmaya vardığı golcü oyuncu Alan Carvalho, Türkiye’ye geliyor. Çin basını, Brezilyalı oyuncunun birkaç gün içerisinde sarı-kırmızılı kulübe resmi imzayı atarak devre arası kampına katılacağını iddia etti

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:03 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Alan Carvalho
Alan Carvalho

Galatasaray yeni golcüsüne kavuşmak için gün sayıyor. Çin basını, Alan Carvalho’nun bir kaç gün içerisinde Türkiye’ye gelip, Galatasaray ile sözleşme imzalayacağını duyurdu.

Çin basınından Sina CH, Galatasaray’ın Alan Carvalho transferi hakkında sarı-kırmızılı taraftarlara müjdeli haber verdi. Brezilyalı golcü oyuncunun bir kaç gün içerisinde Türkiye’ye gelerek resmi sözleşmeye imza atacağı ve takımın kampına katılacağı açıklandı. 29 yaşındaki Brezilyalı golcü, 3 sezondur Guangzhou Evergrande forması giyiyor.

Bu sezon adeta gol makinesi kimliğine bürünen Alan, 22 maçta 27 gole katkı sağladı. 19 gol ve 8 asist ile yıldızlaşan Alan’ın Çin’deki sözleşmesinin son günlerine girildi. Kariyerinde Fluminense, Salzburg gibi kulüpler de olan tecrübeli futbolcu, Ocak 2015’te 11.1 milyon Euro karşılığı Guangzhou’ya transfer olmuştu. Alan Carvalho, Çin Süper Ligi’nde oynadığı 65 maçta 37 gol atıp 17 asist yaptı.

YERİNE WESLEY GELECEK

Alan’ın ayrılık kararı alması sonrası, teknik direktör Fabio Cannavaro’nun raporu doğrultusunda forvet arayan Guangzhou’nun, Club Brugge’den Wesley Moraes için görüşmelere başladığı belirtildi. Belçika basınında da yer alan haberlerde; Guangzhou’nun 22 yaşındaki oyuncu için 25 milyon Euro teklif etiği, oyuncuya da kazandığı paranın çok fazlasının önerildiğinin altı çizildi. Fakat, Wesley ile Avrupa’dan bir çok kulübün ilgilendiği ifade edildi.

#Alan Carvalho
#Türkiye
#​Galatasaray
#Çin
5 yıl önce