|

Alexis Sanchez ile daha da güçlendi

Son 16 sezondur aralıksız olarak Şampiyonlar Ligi vizesi alan Arsenal, bu sezon daha iddialı bir kadroyla Avrupa çıtasını yükseltti

.
00:00 - 9/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:14 - 8/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Alexis Sanchez ile daha da güçlendi
Alexis Sanchez ile daha da güçlendi

Şampiyonlar Ligi'ne düzenli katılan takımlardan olan Arsenal, Play-Off turundaki başarısıyla meşhur. Son 16 sezondur aralıksız olarak Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan İngiliz ekibi, son 8 sezonun sadece ikisinde doğrudan gruplarda yer aldı. Bu son 8 sezonun 6'sında Play-Off oynayan Arsenal, bu turda hiçbir takıma elenmedi. Geçen sezon İngiltere Premier Lig'de 74 puanla 4. olarak Play-Off vizesi alan Arsenal'in takımdaki en büyük kozlarından biri Mesut Özil. Kadrosunu Barcelona'dan Alexis Sanchez ile takviye eden Topçular, Kolombiya formasıyla Dünya Kupası'nda etkili performans gösteren David Ospina ile de kaleyi sağlama aldı.

Arsenal'in transferleri:
Alexis Sanchez (Barcelona), Mathieu Debuchy (Newcastle), David Ospina (Nice), Calum Chambers (Southampton)
Arsenal'den gidenler:
Sagna (Manchester City), Bendtner (Bonservisi elinde), Park Chu-Young (Bonservisi elinde), Johan Djourou (Hamburg)

- 12Arsenal, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında hiç elenmedi. (Oynadığı 12 eleme maçını da kazandı)

- 29 Arsenal bugüne dek oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme ya da Play-Off maçlarında toplam 29 gol attı ve sadece 3 gol yedi.

- 7Arsenal, Avrupa Kupalarında Türk takımları ile 7 kez karşı karşıya geldi. Arsenal 4 kez kazanırken, 2 maç berabere bitti. Beşiktaş, daha önce İngilizlerle 14 maça çıktı, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Arsenal'in Play-off performansı

2006-2007 Dinamo Zagreb-Arsenal : (0-3) 1-2

2007-2008 Sparta Prag-Arsenal : (0-2) 0-3

2008-2009 Twente-Arsenal : (0-2) 0-4

2009-2010 Celtic-Arsenal : (0-2) 1-3

2011-2012 Arsenal-Udinese : (1-0) 2-1

2013-2014 F.Bahçe-Arsenal : (0-3) 0-2

Şampiyonlar Ligi'nde diğer eşleşmeler

Aalborg (Danimarka) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)

Steaua Bükreş (Romanya) - Ludogorets (Bulgaristan)

Slovan Bratislava (Slovakya) - BATE Borisov (Belarus)

Kopenhag (Danimarka) - B.Leverkusen (Almanya)

Standard Liege (Belçika) - Zenit (Rusya)

Lille (Fransa) - Porto (Portekiz)

Maribor (Slovenya) Celtic (İskoçya)

Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç)

Napoli (İtalya) - Athletic Bilbao (İspanya)

4 yeni transfer yaptı

KALECİLER:W.Szczesny, E.Viviano, David Ospina

SAVUNMA: Per Mertesacker, Vermaelen, Koscielny, Monreal, K.Gibbs, M.Debuchy, Isaac Hayden, Ignasi Miquel

ORTA SAHA: Rosicky, Arteta, Podolski, Wilshere, Mesut Özil, Alex Chamberlain, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Mathieu Flamini, Abou Diaby, Ryo Miyaichi, Francis Coquelin, Serge Gnabry, Kim Kallström, Chambers

FORVET: Olivier Giroud, Theo Walcott, Alexis Sanchez, Yaya Sanogo, Wellington Silva, Campbell

TEKNİK DİREKTÖR: Arsene Wenger (Fransa)

Kısmetimiz Arsenal'miş

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, rakipleri Arsenal'e karşı iyi konsantre olmaları gerektiğini söyledi. Zor bir kura olduğunu düşünen Orman, 'Allah biliyor. Hayırlısı olsun diyorum. Kısmetimiz Arsenal'miş. Şöyle olsaydı, böyle olsaydı demek boşuna. Rakibimize konsantre olmalıyız' yorumunu yaptı. Beşiktaş Başkanı, transferle ilgili 'Orta saha ve sağ beke bütçeyi aşmadan iki transfer daha düşünüyoruz. Şu an belirlenen bütçeyi aştık' dedi.

Beşiktaş'ın Chelsea'den transferi Demba Ba, Premier Lig'de Arsenal'e karşı 5 kez forma giydi. Senegalli forvet, Arsenal'e 2 gol atma başarısı gösterdi.

Çebi: Kuradaki iki güçlü takım eşleşti

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, tur için Beşiktaş'ı daha şanslı gördüğünü söyledi. 'Kuralardaki iki güçlü takım eşleşti' diyen Çebi, 'Bu eşleşme bizi daha da hırslandırdı. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu maça kadar 1-2 transfer daha düşünüyoruz. Takımda herhangi bir moral bozukluğu yok. Aksine motive oldular' yorumunu yaptı.

Arsenal'i istemiyorduk

Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları 'Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyorsak zor takımlarla maç yapmalıyız. Ancak Arsenal'in çıkmamasını isterdik' dedi.

Olimpiyat'taki atmosfer yok

Beşiktaş'a Arsenal'den gelen Oğuzhan Özyakup, Arsenal'in sahasındaki ambians için 'Olimpiyat'taki atmosfer Emirates'te yok' yorumunu yaptı.

Arsenal cephesi: Heyecan verecek

Beşiktaş eşleşmesini değerlendiren Arsenal yöneticisi David Miles, iki karşılaşmada da tribünlerde müthiş bir atmosfer olacağına vurgu yaptı.

Mesut Özil'den Beşiktaş tweeti

Mesut Özil, Beşiktaş ile eşleşmelerinin ardından İngilizce bir tweet atarak 'Ne kura ama! Beşiktaş'a karşı oynayacağımız maçları sabırsızlıkla bekliyorum' dedi.

10 yıl önce