|

Alexis Sanchez tarihe geçti

Premier Lig'de Arsenal, Leicester City'yi 5-2 yenerken, 3 gol atan Alexis Sanchez 3 büyük ligde hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Yeni Şafak
16:36 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:45 - 28/09/2015 Pazartesi
Diğer

İngiltere Premier Lig'de geçen hafta tartışmalı kararların verildiği maçta Chelsea'ye 2-0 yenilen Arsenal, 7. hafta maçında Leciester City'yi 5-2'yle geçti. Galibiyetinin mimarı Alexis Sanchez, yaptığı hat-trick'le dikkatleri üzerine çekti.



Nvspor'da yer alan haberee göre, Arsenal formasıyla 10 maç sonra golle tanışan Sanchez, yaptığı üçlemeyle de tarihe geçti.



İtalya,İspanya ve İngiltere'de hat-trick

27 Şubat 2011'de Udinese formasıyla Palermo'yu 7-0 yendikleri maç ile 5 Ocak 2014'te de Barcelona'nın Elche'yi 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada hat-trick yapan Alexis Sanchez, üçleme istatistiğine İngiltere'yi de ekledi. Alexis Sanchez, bu istatistiğiyle 3 büyük ligde hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.



İngiltere Premier Ligi'nde hat-trick yapan ilk Şilili olan Alexis Sanchez ayrıca Roque Santa Cruz (Paraguay), Afonso Alves (Brezilya), Robinho (Brezilya), Carlos Tevez (Arjantin), Maxi Rodriguez (Arjantin), Sergio Agüero (Arjantin), Luis Suarez'den (Uruguay) sonra üçleme yapan 8. Güney Amerikalı oyuncu oldu.


#Alexis Sanchez
#arsenal
#hat-trick
9 yıl önce